Ενα ώριμο τυρί από το νορβηγικό γαλακτοκομείο Ostegarden κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου τυριού του κόσμου για το 2018, στα World Cheese Awards.

Το όνομά του fanaost και πρόκειται για ένα σκληρό τυρί, με ελαφρώς κρυσταλλική υφή, έντονη γεύση και λεπτή γαλακτώδη γλυκύτητα. Ο Jason Hinds από την εταιρεία Neal’s Yard Dairy στο Λονδίνο θεωρεί ότι «πρόκειται για μια εξαιρετική συμβίωση γλυκών και αλμυρών γεύσεων». Αλμυρό και τραγανά, με γεύση σχεδόν καραμέλας, όπως αναφέρει ο Guardian.

Το τυρί παράγεται 12 αγελάδες που βρίσκονται σε μια περιοχή 22χλμ. νότια του Μπέργκεν. Οι αγελάδες βόσκουν ελεύθερες 14 διαφορετικά χόρτα και πίνουν νερό από το φιόρδ και αυτά φαίνεται πως είναι τα μυστικά της επιτυχίας του.

«Το απλό είναι συχνά το καλύτερο», λέει ο Jorn Hafslund, ο άνθρωπος πίσω από το καλύτερο τυρί του κόσμου.

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε το βραβευμένο fanaost, ατυχήσατε μιας η φετινή παραγωγή έχει τελειώσει, λόγω της περιορισμένης ποσότητας, ενώ η επόμενη αναμένεται το καλοκαίρι του 2019.

Τα βραβεία World Cheese Awards διοργανώνονται από το Guild of Fine Food και είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος διαγωνισμός αποκλειστικά για τυροκομικά προϊόντα.

iefimerida.gr


Πηγή