Με ίδιο όνομα αλλά εντελώς νέο concept, το νέο Peugeot 5008 ακολουθεί τους δρόμους των μεγάλων 7θέσιων SUV της κατηγορίας C. Στο εσωτερικό, συναντάμε την τελευταία εξέλιξη του φουτουριστικού Peugeot i-Cockpit®, που προσφέρει στους επιβάτες μια μοναδική εμπειρία. Με compact τιμόνι και με μεγάλη οθόνη αφής 8 ιντσών, το νέο Peugeot i-Cockpit® διαθέτει πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, υψηλής ανάλυσης και εντυπωσιακής αισθητικής.

Με μεταξόνιο 2,84μ. και μήκος 4,64μ., το νέο 5008 προσφέρει τη μεγαλύτερη καμπίνα από όλα τα SUV της κατηγορίας του. Μακρύτερο κατά 19εκ.  από το νέο 3008, το 5008 διακρίνεται για τις ισορροπημένες εξωτερικές διαστάσεις του, ενώ το επιπλέον μήκος έχει τεθεί στη διάθεση των επιβατών. Επιπλέον, προσφέρει καινοτομίες, όπως:

– 3 ανεξάρτητα, πανομοιότυπα, αποσπώμενα καθίσματα στη δεύτερη σειρά καθισμάτων, που ρυθμίζονται σε μήκος και σε κλίση

– 2  ανεξάρτητα, αποσπώμενα, αφαιρούμενα καθίσματα στην τρίτη σειρά καθισμάτων

– Τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών της κατηγορίας του, 1060λτ.

Το νέο 5008 προσφέρει επίσης τη δυνατότητα ειδικής αναδίπλωσης του καθίσματος συνοδηγού προκειμένου να μεταφερθούν αντικείμενα μήκους μέχρι 3,20μ. και πόρτα χώρου αποσκευών με λειτουργία φωτοκύτταρου.

Το μακρύ και οριζόντιο καπό, η κάθετη εμπρόσθια όψη καθώς και το ανυψωμένο αμάξωμα, δημιουργούν την εικόνα ενός καθαρόαιμου SUV, ενώ το περιορισμένο του ύψος (1,64μ. με τις μπάρες οροφής) συνεισφέρει στην δυναμική του εμφάνιση. Εμπρός, συναντάμε τη μάσκα με λεπτομέρειες χρωμίου  και πίσω τη λωρίδα με φώτα LED, χαρακτηριστικά της ταυτότητας των SUV τελευταίας γενιάς της μάρκας.

Το 5008 μοιράζεται με τα 308 και 3008 την πλατφόρμα EMP2 και εξοπλίζεται με τους τελευταίας γενιάς κινητήρες Euro 6.1. Οι εκπομπές CO2  περιορίζονται σε 115 g/km στην γκάμα βενζίνης και σε  105 g/km στην γκάμα εκδόσεων πετρελαίου.

Το νέο 5008 είναι ιδανικό για ταξίδι καθώς προσφέρει εξαιρετική ηχομόνωση και πολλαπλά συστήματα άνεσης, όπως: σύστημα μασάζ στα εμπρόσθια καθίσματα, σύστημα ήχου Hi-Fi Premium FOCAL®, ανοιγόμενη πανοραμική οροφή κλπ. Προτείνει επίσης κορυφαία συνδεσιμότητα με τη λειτουργία Mirror Screen και την πλοήγηση 3D (με TomTom® Traffic).

Διαθέτει επίσης ένα «οπλοστάσιο» συστημάτων ασφάλειας, με: Αναβαθμισμένο Grip Control το οποίο περιλαμβάνει λειτουργία υποβοήθησης σε κατηφόρα, αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, προειδοποίηση κινδύνου σύγκρουσης, προειδοποίηση ακούσιας παρέκκλισης από την λωρίδα, προειδοποίηση έλλειψης προσοχής του οδηγού, αυτόματη εναλλαγή μεγάλων/μεσαίων φώτων, αναγνώριση πινακίδων σήμανσης ορίων ταχύτητας, ρυθμιστή προσαρμοσμένης ταχύτητας με λειτουργία Stop (ΕΑΤ6), ενεργό σύστημα ελέγχου τυφλού σημείου, σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος και Visio Park (ορατότητα 360°).

Πέραν αυτών, το 5008 καινοτομεί προτείνοντας την ενσωμάτωση στον χώρο αποσκευών του e-Kick (αναδιπλούμενου πατινιού ηλεκτρικής υποβοήθησης) ή του e-Bike eF01 (αναδιπλούμενου ποδηλάτου ηλεκτρικής υποβοήθησης) με αποσπώμενες μονάδες φόρτισής τους.

Το μοντέλο που θα παράγεται στην Rennes της Γαλλίας, διατίθεται σε 5 επίπεδα εξοπλισμού (Access, Active, Allure, GT Line & GT), θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στην έκθεση  αυτοκινήτου του Παρισιού 2016 και θα βγει στην αγορά την άνοιξη του 2017.

peugeoth6peugeoth3peugeoth2peugeoth5peugeoth4peugeoth1

Νίκος Τσάδαρης

newsbeast.gr