«Οι Γυναίκες στο Στόχαστρο». Αυτός ήταν ο τίτλος ενός παράξενου βιβλίου κατά του φεμινισμού, της ψυχολόγου Wanda Marrs, που διάβαζε ο 30χρονος επίδοξος βιαστής του Αμαρουσίου.

Μέσα στις 250 σελίδες του συγκεκριμένου βιβλίου, που ο 30χρονος φαίνεται να αγόρασε από τηλεπωλήσεις, η συγγραφέας δίνει έμφαση στην επίθεση που δέχονται οι γυναίκες από τον «Εωσφόρο, την Μητέρα αφυπνισμένη θεότητα της Μυστηριακής Βαβυλώνας και τον Αντίχριστο». Η συγγραφέας υποστηρίζει πως «το σατανικό όπλο του ψευδούς φεμινισμού επιτίθεται στην γυναίκα». «Εσύ, γυναίκα του σήμερα, στοχοποιημένη απ’ το σκόπευτρο του διαβόλου, εσύ είσαι που καλείσαι να διαβάσεις τις παρακάτω σελίδες και να πάρεις θέση στην επερχόμενη επίθεση! Εσύ, άντρα κυνηγέ, άσε τη γυνή να διαβάσει και πήγαινε να κυνηγήσεις κανένα ζώο να έχετε προβιές την ώρα της καταστροφής» γράφει χαρακτηριστικά η Wanda Marrs.

Ο Εμ. Κ., μετά την ομολογία του, φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς την αιτία για τις σεξουαλικές επιθέσεις: «Είχα πρόσφατα μια ερωτική απογοήτευση. Με χώρισε μία κοπέλα από τη Ρουμανία που είχα γνωρίσει σε ένα μπαρ. Δεν με ήθελε. Από εκείνη τη στιγμή ήθελα να εκδικηθώ όλες τις γυναίκες. Στο πρόσωπό τους έβλεπα εκείνη».

Μετά την «άρνηση» της Ρουμάνας να ανταποκριθεί στον έρωτά του, ο 30χρονος φέρεται να κλείστηκε περισσότερο στον εαυτό του και αγόρασε και το παράξενο βιβλίο, που βρέθηκε σε περίοπτη θέση στο δωμάτιό του.

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής δεν γνωρίζουν κατά πόσο αυτό το βιβλίο επηρέασε τον 30χρονο και αν σχετίζεται με τις επιθέσεις εναντίον των γυναικών, είναι όμως ένα δείγμα των προθέσεών του.

Για τον επίδοξο βιαστή δεν υπάρχει ιστορικό ψυχολογικών διαταραχών ή λήψη σχετικής φαρμακευτικής αγωγής, όπως αναφέρουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο φαίνεται να παρουσιάζει κάποια προβλήματα, που ενδεχομένως δεν έχουν διαγνωστεί. «Κάποιες φορές μιλά ακατάληπτα και άλλες μένει ακίνητος και βουβός» αναφέρουν οι αστυνομικοί. Δεν αποκλείεται ο Εισαγγελέας, όταν μεταφερθεί σε αυτόν, να διατάξει κάποια ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

O 30χρονος φαίνεται να βρήκε τον «μάστορά» του, στον πρόσωπο της 39χρονης γυναίκας από την Αλβανία, η οποία εργάζεται ως καθαρίστρια σε υπηρεσία του υπουργείου Υγείας στο Μαρούσι. Ήταν το πέμπτο θύμα του, στις 06:30 το πρωί της Τετάρτης, κοντά σε πάρκο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ελευθερίας και Αγράφων. Ο δράστης είχε αλλάξει τα ρούχα που φορούσε στις προηγούμενες επιθέσεις και φορούσε φόρμα και φούτερ με κουκούλα, ενώ για να ακινητοποιήσει ή να φιμώσει το θύμα του είχε στην κατοχή του μία διάφανη ταινία αμπαλάζ για δέματα. Επιτέθηκε στην γυναίκα από πίσω, επιχειρώντας να της κλείσει το στόμα με την ταινία. Η 39χρονη αντέδρασε, άρχισε να φωνάζει δυνατά και επιτέθηκε εναντίον του, ενώ με τα νύχια της τον γρατζούνισε στο πρόσωπο δημιουργώντας του εμφανείς αμυχές.

Ο δράστης τράπηκε σε φυγή, ωστόσο εντοπίστηκε λίγο αργότερα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στη συμβολή της οδού Καποδιστρίου με την Λ. Κηφισίας, πολύ κοντά στην υπόγεια διάβαση, όπου το πρωί της περασμένης Δευτέρας είχε επιτεθεί διαδοχικά σε δύο γυναίκες. Αρχικά δεν παραδεχόταν ότι ήταν ο δράστης των επιθέσεων, ενώ για τις αμυχές που είχε στο πρόσωπο, υποστήριζε ότι… κόπηκε στο ξύρισμα! Λίγο αργότερα οι τέσσερις γυναίκες και μία ακόμη που κατήγγειλε την επίθεση εναντίον της μετά τη δημοσιοποίηση της δράσης του επίδοξου βιαστή, τον αναγνώρισαν, ενώ και ο ίδιος μετά από κάποια ώρα παραδέχθηκε ότι ήταν ο δράστης αυτών των επιθέσεων.

Οι αστυνομικοί  αναφέρουν πως αν και οι σεξουαλικές επιθέσεις δεν ολοκληρώθηκαν, επέφεραν τραυματισμούς και επώδυνα ψυχικά τραύματα στα θύματα, ενώ ο δράστης φαίνεται να εξέλισσε τη δράση του προκειμένου να πετύχει τον σκοπό του με ακαθόριστες συνέπειες στην περίπτωση αντίδρασης.

Σημειώνεται ότι 30χρονος μένει σε απόσταση 500 μέτρων, από το σημείο της τελευταίας επίθεσης, μαζί με τους γονείς του και τον αδερφό του, οι οποίοι έμειναν έκπληκτοι όταν οι αστυνομικοί πήγαν για την κατ’ οίκον έρευνα. Ο νεαρός δράστης φέρεται να εργάζεται σε περίπτερο στην περιοχή του Γαλατσίου. Το απόγευμα της Τετάρτης με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για απόπειρες βιασμού, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και άλλες κατηγορίες οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

thetoc.gr