Σε αλχημείες «βαφτίζοντας» τους καθηγητές Γυμνασίου σε δασκάλους δημοτικού προχωρά το υπουργείο Παιδειας προκειμένου να καλύψει όπως-όπως τις ελλείψεις ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Ειδικότερα το υπουργείο Παιδείας θα προβλέψει εκπαιδευτικοί που διδάσκουν ένα μάθημα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να μπορούν να διδάξουν ώρες του ίδιου μαθήματος σε κάποιο δημοτικό σχολείο σε περιπτωση που υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού στο Δημοτικό και οι ίδιοι δεν συμπληρώνουν το εβδομαδιαίο υποχρεωτικό τους ωράριο, όπως γράφει η Καθημερινή.

Το μέτρο εφαρμόζεται για πρώτη φορά καθώς μέχρι σήμερα οι εκπαιδευτικοί που πλεόναζαν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση μετατάσσονταν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Αυτό, όμως, δεν είναι το μοναδικό μέτρο που εφαρμόζει το υπουργείο Παιδεία καθώς στην υπουργική απόφαση για το ποια άλλα μαθήματα μπορούν να διδαχθούν από άλλες ειδικότητες πλην της βασικής προβλέπεται ότι μόνο τα Θρησκευτικά και τα φιλολογικά μαθήματα θα διδάσκονται αποκλειστικά από τις αντίστοιχες ειδικότητες στο Γυμνάσιο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι καθηγητές Πληροφορικής θα μπορούν να διδάσκουν Μαθηματικά και οι καθηγητές Χημείας – ανεξαρτήτως εάν έχουν σχετικό πτυχιο – θα διδάσκουν Φυσική, οι Φυσικοί θα διδάσκουν Βιολογία, οι Κοινωνιολόγοι Ιστορία.

Η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η κυβέρνηση επιχειρεί να εξαφανίσει όπως-όπως τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν» και καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 13:00 της Πέμπτης έξω από το υπ. Παιδείας.

Πηγή: protothema.gr