600 γραμμάρια ρικότα

600 γραμμάρια σπανάκι

1 αυγό

100 γραμμάρια παρμεζάνα

100 γραμμάρια τριμμένο πεκορίνο

Αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Πλύντε το σπανάκι, στραγγίστε καλά και ψιλοκόψτε το. Συνδυάστε το σπανάκι με τα τυριά και τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ. Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για μια ώρα.

Για τα φρέσκα ζυμαρικά

Συστατικά

600 γραμμάρια αλεύρι 4 αυγά 120 μλ. νερό αλάτι

Παρασκευή

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά και ζυμώστε. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 30 λεπτά καλυμμένο με μεμβράνη. Στη συνέχεια απλώστε το και κόψτε το σε τετράγωνα 6 cm. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα στο κέντρο κάθε τετραγώνου, υγράνετε τις άκρες με νερό, κλείστε τις και περιστρέψτε τις άκρες για να τους δώσετε ένα σχήμα “καραμέλας”.

Για τη σάλτσα

Συστατικά

100 γραμμάρια βούτυρο 20 γραμμάρια παρμεζάνα

Παρασκευή

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε βραστό αλατισμένο νερό και στραγγίξτε τα. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με το βούτυρο και την παρμεζάνα.


Πηγή