Μετά τη Νέα Υόρκη και το Σικάγο των ΗΠΑ ,το Μόντρεαλ του Καναδά τη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ της Αυστραλίας , η ημερίδα για τον τουρισμό υγείας στην Ελλάδα, ταξίδεψε και στο Λος Άντζελες.

Κορυφαίοι παράγοντες από το χώρο της υγείας ,του τουρισμού και του επιχειρείν της Ελλάδας και της Αμερικής, πραγματοποιήθηκε, ημερίδα για τον τουρισμό υγείας της χώρα μας ,στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ, στις 9 Ιουνίου 2018 .

Οι διακεκριμένοι ομιλητές αναφέρθηκαν στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, η οποία μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού υγείας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν η χώρα μας έχει 60%-90% χαμηλότερη δαπάνη υγειονομικής περίθαλψης και μικρότερες λίστες αναμονής σε σύγκριση με άλλες χώρες .

Ελληνες ομογενείς υποδέχθηκαν με θέρμη την ιδέα του συνδυασμού των διακοπών στην χώρα μας με τις ιατρικές υπηρεσίες που παρέχονται από κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες.

Μάλιστα μιλώντας στο iefimerida, περιγράφουν τις εμπειρίες τους από το πανάκριβο σύστημα υγεία, στον τόπο διαμονής τους,το Λος Άντζελες, αλλά και την έκπληξη τους από τις τιμές για ιατρικές επισκέψεις στην Ελλάδα, που ειναι τόσο καλές σε σημείο που δεν το πίστευαν!

Την ημερίδα για τον τουρισμό υγείας στην Ελλάδα παρακολούθησε και η Βερόνικα. Μια δυναμική αμερικάνα εισαγγελέας που μας εξηγεί οτι κατάφερε να βρει λύση στο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, στην Αθήνα. Η ίδια, διάβασε σε ένα μπλοκ για τον ελληνα γιατρό που κάνει θαύματα , και χωρίς δεύτερη σκέψη πήρε το αεροπλάνο για το ταξίδι προς την λύση του θέματος της.

Στόχος, όπως είπε στην ημερίδα ο Γ. Τζιάλλας γ.γ. τουριστικής πολιτικής και ανάπτυξης του υπουργείου τουρισμού,είναι να δοθεί έμφαση στο θεματικό τουρισμό, όπως ο ιατρικός τουρισμός και άλλες μορφές τουρισμού και να επεκταθεί η τουριστική περίοδος, αναδεικνύοντας νέους προορισμούς στη χώρα.

Όπως είπε ο κ. Τζιάλλας, ο ιατρικός τουρισμός που αφορά καθαρά ιατρικές πράξεις, ιαματικό τουρισμό και τουρισμό ευεξίας, θα στηριχθεί ακόμη περισσότερο από το υπουργείο τουρισμού και υγείας που θα βοηθήσουν την ιδιωτική πρωτοβουλία να αναπτύξει αυτή την πολύτιμη για την οικονομία μορφή τουρισμού.

Ο Γ. Πατούλης πρόεδρος του ΙΣΑ ,της ΚΕΔΕ, και του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, τόνισε ότι συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στην κεντρική διοίκηση στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, για να γίνει η Ελλάδα ένας από τους πιο ανταγωνιστικούς προορισμούς Τουρισμού Υγείας διεθνώς.

Για την προσπάθεια να χτιστεί ένα brand name που να αφορά όλες τις ιατρικές ειδικότητες στην Ελλάδα, όπως ήδη έχει επιτευχθεί με την εξωσωματική γονιμοποίηση και άλλους τομείς, για τους οποίους γίνεται πλέον λόγος στο εξωτερικό μίλησε ο Κ. Πάντος, αντιπρόεδρος του διεθνούς κέντρου Τουρισμού Υγείας.


ΠΗΓΗ