Κρεσέντο προσωπολατρίας του Ερντογάν από το κόμμα του στην τελική ευθεία για τις προεδρικές κάλπες της Κυριακής.

Ο αντίπαλος του, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, καλεί τους ψηφοφόρους να βάλουν τέλος στο καθεστώς Ερντογάν.

«Θυμηθείτε, ψηφίζετε για εσάς, όχι για εμένα. Όσοι αγαπούν την πατρίδα τους ας πάνε στις κάλπες».

Νίκη Ερντογάν με 52,7% «βλέπει» δημοσκόπηση

Πάντως, νέα δημοσκόπηση προβλέπει επανεκλογή του Τούρκου προέδρου.

Στην πρόθεση ψήφου δίνει 47% στον Ερντογάν και 42,2% στον Κιλιτσντάρογλου. Οι αναποφάσιστοι είναι λίγο πάνω από 8% ενώ το 2,6%  λένε πως δεν θα  ψηφίσουν.

Στην εκτίμηση ψήφου ο Ερντογάν κερδίζει με 52,7% έναντι 47,3% του Κιλιτσντάρογλου.

Η δημοσκόπηση έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο από την ίδια εταιρεία που πριν από τον πρώτο γύρο προέβλεπε ήττα του Ερντογάν από τον Κιλιτσντάρογλου.

Κι ενώ οπαδοί του Ερντογάν λένε πως θα γιορτάζουν τα επινίκια μέσα στην Αγία Σοφία, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, επιτέθηκε στην Ελλάδα με αφορμή την ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

«Μπορούμε να μιλήσουμε και εμείς για τις σφαγές που διέπραξαν οι Έλληνες στην Ανατολία ενώ υπάρχει και μία σφαγή που ονομάζεται “της Τρίπολης”, είπε ο Ακάρ ενώ διακήρυξε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο».

Στο πλευρό του Κιλιτσντάρογλου το κουρδικό κόμμα

Άνετη επικράτηση του Ερντογάν προβλέπουν οι δημοσκόποι. Σύμφωνα με έναν δημοσκόπο που έφτασε πολύ κοντά στο αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών, είπε πως εάν οι ψηφοφόροι του κουρδικού κόμματος εκφράσουν την ενόχλησή τους για τη στήριξη στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, τότε υπάρχει πιθανότητα ο Ταγίπ Ερντογάν να αγγίξει ακόμα και το 56%.


Πηγή