Μάλιστα, τα μηνύματα κλιμακώθηκαν μέσα στην ημέρα, με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να κάνει την αρχή με επιστολή του προς τον «φίλο Νίκο» αναφερόμενος στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών.

«Είμαι βέβαιος ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας ανάμεσα στις χώρες μας θα παγιωθούν στο μέλλον. Είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλλουμε περαιτέρω στην τωρινή θετική δυναμική των διμερών μας σχέσεων».

Λίγη ώρα μετά, η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την ελληνική σημαία συνοδευόμενη με ευχές προς τους Έλληνες και την ελληνική κυβέρνηση.

«Να αξιοποιήσει την αλλαγή η Ελλάδα»

«Η Ελλάδα είχε απόλυτη υποχρέωση να περάσει μέσα απ’ αυτήν την πόρτα που η Τουρκία άνοιξε. Τώρα το αν αυτό θα έχει μία ευτυχή κατάληξη ή είναι απλώς ένα παροδικό φαινόμενο, αυτό μόνο ο χρόνος μπορεί να το πει. Θα ήταν, όμως, ασυγχώρητο από την ελληνική πλευρά να μην επιχειρήσει να αξιοποιήσει αυτήν την αλλαγή», ανέφερε ο Νίκος Δένδιας.

Η επίθεση… αγάπης από την Άγκυρα κορυφώθηκε με το μήνυμα του Ταγίπ Ερντογάν προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επιβεβαιώνοντας ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν μπει σε νέα φάση.

«Δράττομαι της ευκαιρίας να επαναλάβω τις καλύτερές μου ευχές τόσο για την προσωπική σας υγεία και ευημερία όσο και για την υγεία και ευημερία του ελληνικού λαού», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η Αθήνα παρακολουθεί με ικανοποίηση τη μεταστροφή του κλίματος, κρατώντας αμετάβλητες τις «κόκκινες» γραμμές της με βάση το διεθνές δίκαιο.

Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου ενδέχεται να συναντηθούν εκ νέου σε λίγες ημέρες στις Βρυξέλες, στο περιθώριο της Συνοδού Κορυφής υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.


Πηγή