«Οι τιμές των ενοικίων στην Τουρκία από το 2019 μέχρι σήμερα, έχουν αυξηθεί κατά 583%».

Αρνείται να συμμετέχει σε τηλεμαχία με τον Κιλιτσντάρογλου:

«Ψεύδεσαι το βράδυ, ψεύδεσαι το πρωί, έτσι κυλά όλη η ζωή σου. Και χωρίς ντροπή μας καλείς στο τηλεοπτικό σου πρόγραμμα», και υπό τον φόβο της τεράστιας υποτίμησης που αναμένεται να γίνει μετά τις εκλογές και της αύξησης των επιτοκίων, ο Ερντογάν καθησυχάζει τους πολίτες.

«Κανένας να μην ανησυχεί, η οικονομία μας, το τραπεζικό και το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα είναι σε γερές βάσεις. Εν τω μεταξύ υπήρξαν χώρες του κόλπου που τοποθέτησαν τα χρήματά τους στο δικό μας σύστημα. Αυτό είναι γεγονός».

Αναφέρθηκε μάλιστα και στους ηγέτες που έχουν βοηθήσει τη χώρα του και άλλους που τον πολεμούν.

«Υπάρχουν κάποιοι που συνεχίζουν να μας καταπολεμούν και κάποιοι άλλοι που συνεχίζουν να μας στηρίζουν».

Την ίδια στιγμή, δέχεται τα πυρά του διεθνούς μπασκετμπολίστα, Ενές Καντέρ, ο οποίος τον κατηγορεί ότι έπεισε τον Έλον Μασκ μέσω απειλών να μπλοκάρει συγκεκριμένους δημοσιογράφους.

«Η τουρκική κυβέρνηση προσέγγισε τον Έλον Μασκ και του είπαν ‘αν δεν μπλοκάρεις τους δημοσιογράφους που θέλουμε να αποκλείσεις, θα απαγορεύσουμε την εφαρμογή στην Τουρκία’. Αυτοί οι δημοσιογράφοι ήταν οι πιο σημαντικοί για τις εκλογές γιατί έβγαζαν στη δημοσιότητα τα εγκλήματα του Ερντογάν».

Στόχος Κιλιτσντάρογλου οι νέοι

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, καλεί τους ψηφοφόρους να βάλουν τέλος στο καθεστώς Ερντογάν.

«Θυμηθείτε, ψηφίζετε για εσάς, όχι για εμένα. Όσοι αγαπούν την πατρίδα τους ας πάνε στις κάλπες».

Ποντάρει στους νέους και προσπαθεί να κερδίσει την ψήφο τους με μια διαδικτυακή συνέντευξη που παρακολούθησαν 20 εκατομμύρια Τούρκοι.

– Το 2008 το όνομά σας ήταν ανάμεσα σε αυτούς που ζήτησαν την απαγόρευση της μαντίλας.

– Σας ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση. Ο άνθρωπος εξελίσσει τις απόψεις, τις θέσεις και τις γνώσεις του. Αν μένει σταθερός, δεν είναι καλό. Μένει στάσιμος και χάνει χρόνο.

Αίσθηση προκάλεσε η απάντησή του για τα drone που κατασκευάζει ο γαμπρός του Τούρκου προέδρου.

«Αφήστε τον να παράξει, να δουλέψει. Δεν υπάρχουν εμπόδια. Αφήστε τον να παράγει UAV, SIHA. Το μόνο πρόβλημά μας εδώ είναι η δημιουργία ανταγωνιστικού περιβάλλοντος».

Πρόκειται για μια συνέντευξη που κράτησε τουλάχιστον 7 ώρες και οποιοσδήποτε από τους συμμετέχοντες μπορούσε να απευθύνει ερωτήσεις.


Πηγή