«Έτσι είναι να αγαπάς αληθινά, τα δύο είναι ένα, πατρίδα και Ερντογάν».

Και αυτό αφιερωμένο στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τις κινήσεις του, με εικόνες πλήθους να τον χειροκροτεί.

Υπέρ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με όσα έχει δώσει στη δημοσιότητα η δημοσκόπηση της εταιρείας ΚΟΝΤΑ, ο Ερντογάν εξασφαλίζει 47% έναντι 42,2% του αντιπάλου του Κιλιτσντάρογλου, ενώ στο 8,2% προσδιορίζονται οι αναποφάσιστοι.

Οι Κούρδοι στηρίζουν «ανατροπή του μονοπρόσωπου καθεστώτος του Ερντογάν» σύμφωνα με ανακοίνωση των συμπροέδρων του HDP. Στην ανακοίνωση ωστόσο δεν αναφέρουν ονομαστικά τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Κατηγορίες εκατέρωθεν & προκλήσεις

Στην σχέση της συμμαχίας της αντιπολίτευσης με την τρομοκρατία επιμένει ο Ερντογάν κατά τις ομιλίες του.

«Αυτοί την αντιπολίτευσης, παίρνουν οδηγίες από τους τρομοκράτες που είναι στο όρος Καντίλ. Από τους τρομοκράτες! Ενώ εμείς παίρνουμε οδηγίες από τον Θεό και από τον λαό μας».

Κρατά ψηλά τις προκλητικές δηλώσεις θέλοντας να συσπειρώσει όσους λατρεύουν την ατζέντα αυτήν.

Στην ομιλία του, στο Συνεδριακό Κέντρο στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν δήλωσε σε προκλητικό τόνο: «τα αδέρφια μας από τη Δυτική Θράκη, τη Βουλγαρία και τα Βαλκάνια δεν είναι μετανάστες, είναι γνήσιοι γιοι της Τουρκίας».

Λίγε ώρες νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σε συνέντευξη που παραχώρησε, έκανε λόγο για… σφαγές σε Τρίπολη και Ανατολία από τους Έλληνες, ενώ ζήτησε συνεκμετάλλευση του πλούτου του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.

«Εμείς, ας ξεκινήσουμε τη διαδικασία με διάλογο, με συναντήσεις με ειρηνικές μεθόδους, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον ειρήνης και ηρεμίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, να μοιραστούμε με δίκαιο τρόπο τον πλούτο και οι δύο πλευρές να ζήσουν με ευημερία και χαρά. Αυτή είναι η ευχή και η επιθυμία μας. Το επαναλαμβάνουμε».


Πηγή