Υλικά για 4 άτομα
- 1 φλιτζ. τσαγιού τραχανάς γλυκός
- 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες ή στο μούλτι
- 1 κ.τ.σ. γεμάτη ντοματοπελτές
- 6 φλιτζ. τσαγιού ζωμό κρέατος
- ⅓ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα βάζετε το ζωμό μαζί με τον πελτέ, τις τριμμένες ντομάτες, το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
- Αφήνετε να πάρουν πρώτα μια βράση και προσθέτετε τον τραχανά.
- Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να σιγοβράσουν.
- Βράζετε για 10′- 15′ περίπου, ώσπου να χυλώσει η σούπα, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για να μην σας κολλήσει.
- Σερβίρετε τον τραχανά ζεστό ενώ μπορείτε να τον συνοδεύσετε με φέτα και παξιμάδια.
Πηγή