Υλικά για 4 άτομα

  • 1 φλιτζ. τσαγιού τραχανάς γλυκός
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες ή στο μούλτι
  • 1 κ.τ.σ. γεμάτη ντοματοπελτές
  • 6 φλιτζ. τσαγιού ζωμό κρέατος
  • ⅓ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζετε το ζωμό μαζί με τον πελτέ, τις τριμμένες ντομάτες, το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Αφήνετε να πάρουν πρώτα μια βράση και προσθέτετε τον τραχανά.
  3. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να σιγοβράσουν.
  4. Βράζετε για 10′- 15′ περίπου, ώσπου να χυλώσει η σούπα, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για να μην σας κολλήσει.
  5. Σερβίρετε τον τραχανά ζεστό ενώ μπορείτε να τον συνοδεύσετε με φέτα και παξιμάδια.

newsbeast.gr


Πηγή