Τραγανά μπρουσκετάκια με προσούτο και αχλάδι
Υλικά
Ψωμί σε φέτες (κάποιων ημερών)
200 γρ. ρικότα
100 γρ. προσούτο
1 αχλάδι, ώριμο αλλά σκληρό
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.γ. ελαιόλαδο
Θυμάρι
Εκτέλεση
Λιώστε τη ρικότα με ένα πιρούνι και αναμείξτε μέσα της το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και το θυμάρι. Συνεχίστε μέχρι το τυρί σας να μαλακώσει. Απλώστε τις φέτες του ψωμιού σε ένα ταψάκι και βάλτε τες σε φούρνο που θα έχετε προθερμάνει στους 200 βαθμούς, για πέντε λεπτά περίπου. Απλώστε το τυρί πάνω στις φέτες του ψωμιού και τοποθετήστε από πάνω μια φέτα προσούτο και δυο πολύ λεπτές φέτες αχλάδι. Γαρνίρετε με λίγο θυμάρι ακόμη και, προαιρετικά, με λίγο πιπέρι.