Υλικά για 20 κροκέτες:
½ κιλό βοδινό ή αρνίσιο κιμά
1 φλ. τσαγιού ρύζι βρασμένο
1 φλ. τσαγιού γραβιέρα τριμμένη
4 κ.σ. μαϊντανό
1 φλ. τσαγιού αλεύρι
2 αυγά χτυπημένα
2 κ.σ. παξιμάδι τρίμμα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ρύζι, τον κιμά και την τριμμένη γραβιέρα. Προσθέστε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για 1 – 2 ώρες. Βγάλτε έπειτα το μείγμα από το ψυγείο και πλάστε σε μακρόστενες ή στρογγυλές κροκέτες. Αλευρώστε κάθε κροκέτα και βουτήξτε την πρώτα στο αυγό και μετά στο τρίμμα από το παξιμάδι. Τηγανίστε τις σε μπόλικο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να γίνουν τραγανές.