Θρήνος και σπαραγμός. Οι ελπίδες έσβησαν. Από αγνοούμενοι έγιναν νεκροί…

Δυστυχισμένοι γονείς με δάκρυα στα μάτια περιμένουν να πάρουν ένα κλειστό φέρετρο.

«Δεν αντέχω να δω το παιδί μου έτσι. Δεν θα ανοίξω την κάσα καθόλου. Θέλω να την θυμάμαι κούκλα, όπως ήταν», είπε ο πατέρας της Ελπίδας Χούπα.

Παρέλαβε πριν λίγο ό,τι απέμεινε από τη σωρό της Ελπίδας του, της 28χρονης πρωτότοκης κόρης του που ταξίδευε με το τραίνο του θανάτου.

«Θα την πάρω στην κάσα. Επιβιβάστηκε όμως στο τρένο κοπελάρα. Συγγνώμη, αλλά είμαι εκρηκτικός».

Κι όμως, αυτός ο άνθρωπος ζητάει συγγνώμη. Την συγγνώμη που δεν ζήτησε κανείς.

Η 28χρονη Ελπίδα Χούπα από την Αταλάντη τελείωσε πολιτικός μηχανικός στην Πάτρα, έδωσε κατατακτήριες και μπήκε στην Αρχιτεκτονική. Ταξίδεψε για λίγες μέρες μέχρι την Αθήνα για να ξεσκάσει. Η μητέρα της δεν την ενόχλησε.

«Εύχομαι κανένας γονιός να μην το πέρασει αυτό. Κανένας… Κανένας… Όσο σκέφτομαι ότι δεν θα αγκαλιάσω το παιδί μου πάλι», είπε η μητέρα της Ελπίδας.

Η Ελπίδα, έσβησε κάτω από τις πυρακτωμένες σιδεριές Τα δύο αδέρφια της θα γυρίσουν στο σπίτι. Τα πράγματά της θα είναι εκεί, η Ελπίδα όμως θα λείπει.

«Την προηγούμενη Τετάρτη πριν φύγουμε το βράδυ καθόμασταν μαζί. Γυρνάει και με παίρνει τεράστια αγκαλιά και μου λέει ότι με αγαπάει πάρα πολύ», είπε ο αδερφός της Ελπίδας.

Στο τρίτο βαγόνι, στη θέση 67, καθόταν η Ιφιγένεια Μήτσκα. Ταξίδευε με τον αρραβωνιαστικό της. Εκείνος σώθηκε, η Ιφιγένεια δεν τα κατάφερε.

Η Θώμη, η Χρύσα και η Αναστασία, οι 3 ξαδέρφες που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη ήταν αχώριστες.

«Μάλλον ποτέ ξανά με τρένο», ήταν το προφητικό μήνυμα που ανάρτησαν λίγο πριν την μοιραία σύγκρουση.

«Ίσως φτάσουμε κάποτε» έγραψαν στα social media. Ήταν η πρώτη φορά που τα 3 κορίτσια ταξίδεψαν με το τρένο. Το βαγόνι τους ήταν το νούμερο 5, όμως είχαν πάει στην καφετέρια για να αγοράσουν κάτι την στιγμή της φονικού δυστυχήματος.

Η Θώμη σπούδαζε Φαρμακευτική, η Χρύσα και η Αναστασία αισθητική.

«Οι δικοί μου άνθρωποι είναι νεκροί. Έχω χάσει τον αδελφό μου, έχω χάσει τον πατέρα μου», είπε ο Δημήτρης Μπουρνάζης. Ο 54χρονος πατέρας του και ο 15χρονος αδελφός του ταξίδευαν μέσα σε κουκέτα στο μοιραίο τρένο και έσβησαν στο σημείο της ανείπωτης τραγωδίας.

Ο Βαγγέλης Μπουρνάζης ήταν αστυνομικός από τη Θεσσαλονίκη. Πριν από ένα χρόνο έφυγε από το σώμα, ήθελε να ξεκουραστεί και να αφοσιωθεί στην ανατροφή του ανήλικου γιου του, του Παναγιώτη που χάθηκε μαζί του στο δυστύχημα… Ήθελε να αφοσιωθεί και στο εγγόνι που είχε αποκτήσει πρόσφατα.

Εκείνον είχαν πάει να επισκεφτούν την μοιραία εκείνη νύχτα.

«Μαμά κοιμήσου, θα αργήσω»

Ο Αναστάσιος Κουτσόπουλος, 20 ετών, φοιτητής από την Καρδίτσα. Ήξερε ότι η μάνα του ξαγρυπνούσε μέχρι να ακούσει το κλειδί στην πόρτα.

«Μαμά κοιμήσου, θα αργήσω», της έγραψε, αλλά δεν γύρισε ποτέ.

«Μίλησαν στο τηλέφωνο ότι είχε καθυστέρηση και ότι θα αργήσει το τραίνο να φτάσει και να κοιμηθεί. Θα την πάρει μόλις φτάσει», δήλωσε η φίλη του.

Στο λάθος τρένο

Μητέρα δύο παιδιών. Η 39χρονη στρατιωτικός Λένα Δουρμίκα έφυγε από την Αθήνα με προορισμό την Βέροια. Δεν γύρισε ποτέ σπίτι της. Ανέβηκε στο λάθος τρένο.

Στο εστιατόριο του τρένου λίγο πριν το πολύνεκρο δυστύχημα βρισκόταν ο 23χρονος Νικήτας Καραθεοδώρου, υπαρχιπυροσβέστης από τη Θεσσαλονίκη.

Με καταγωγή από την Μπαμπίνη Ξηρομέρου ο 32χρονος Δημήτρης Μασσαλής, οδηγός της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Οι τελευταίες φωτογραφίες των μηχανοδηγών από πρόσφατες στιγμές ευτυχίας προκαλούν πια συγκίνηση και θλίψη. Το νήμα της ζωής τους, κόπηκε ακαριαία. Με τις γυναίκες της ζωής τους, να κάνουν σπαρακτικές αναρτήσεις

Λίγο πριν την κηδεία του 28χρονου μηχανοδηγού, το υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε άδεια από την Τουρκία, ώστε ο πατέρας του, που κρατείται σε φυλακές της γειτονικής χώρας, να επιστρέψει για την κηδεία του γιου του.


Πηγή