Τράπεζα ζητεί από γυναίκα με 83% αναπηρία να πληρώσει σχεδόν 70 ευρώ για χρέος 0,02 λεπτών.
Πρόκειται για την Χρυσούλα Καζατζίδη που παίρνει το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ).
«Πήγα το 2011 με 2012 σε τράπεζα και πήρα βεβαίωση οφειλών για να μπω στον νόμο Κατσέλη. Η τράπεζα αυτή μου έδωσε αυτή την βεβαίωση και όλα αυτά έχουν κατατεθεί στον φάκελο. Πριν από 1 εβδομάδα μου ήρθε ένα χαρτί από μια εισπρακτική το οποίο μου λέει πως για 0,02 λεπτά κεφάλαιο μου ζητάνε 69,91 ευρώ. Ουδέποτε ενημερώθηκα από την τράπεζα ότι υπάρχει αυτή η οφειλή. Προσπάθησα να έρθω σε επικοινωνία με την εισπρακτική ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό» όπως κατήγγειλε η Χρυσούλα Καζατζίδη.
«Χθες όμως με πήραν τηλέφωνο. Μίλησα με μια κυρία και της λέω με πήρατε τηλέφωνο για το τεράστιο χρέος των 0,02 λεπτών; Μου λέει: 0,02 λεπτά; Καλώς θα το κοιτάξουμε και θα σας καλέσουμε ξανά» συμπλήρωσε.
Τι λένε οι φοροτεχνικοί
Για την υπόθεση της Χρυσούλας Καζατζίδη μίλησε ο οικονομολόγος – φοροτεχνικός Αυγίτας Ηλίου στο OPEN.
«Τι να σχολιάσει κανείς σε αυτό το ειδοποιητήριο. Εδώ να πούμε ότι υπάρχει το εξής ζήτημα: Το κυριότερο και το μείζον πρόβλημα στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι μόνο το χρέος των 0,02 λεπτών αλλά είναι και οι συνέπειες της διαδικασίας. Γιατί ταλαιπωρείται ο πολίτης στο να διεκπεραιώσει τη διαδικασία με αυτόν τον περιβόητο Νόμο Κατσέλη και να μπορέσει ουσιαστικά να μπει σε μια διαδικασία εξυγίανσης και ενός ομαλού τρόπου πληρωμής των χρεών του ή να διασφαλίσει την πρώτη κατοικία του λόγω των χρεών που έχουν δημιουργηθεί» είπε.
Και συνέχισε: «Με τέτοιου τύπου φαινόμενα γραφειοκρατικά και εισπρακτικά κωλύεται και όλη η διαδικασία. Δημιουργείται δηλαδή τεράστιο πρόβλημα. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το πράγμα θα πρέπει με κάποιον τρόπο να διασφαλιστεί. Γιατί κάποιοι έχουν τη δυνατότητα και την ικανότητα να διαχειριστούν τις οφειλές τους και δεν μιλάω για ευπαθείς ομάδες όπως είναι η Χρυσούλα Καζατζίδου αλλά μιλάω για νεότερους ανθρώπους. Δυστυχώς “έχουν καεί από το γάλα που φυσάει και το γιαούρτι” όπως λέει και πολύ σοφά ο λαός μας. Και φροντίζουν ακόμη και για 0,01 ευρώ να παίρνουν βεβαιώσεις εξόφλησης δανείου γιατί σε διαφορετική περίπτωση καλούνται μετά από 10 και 12 χρόνια να πληρώσουν αυτές τις επιβαρύνσεις. Εγώ θα μείνω μόνο στο γεγονός ότι ως εικόνα και ως διαδικασία είναι απαράδεκτη».
Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ
enikonomia.gr