Οι έξι συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία φτάνουν στα δικαστήρια της Ευελπίδων.
Όλοι τους βρίσκονται μέσα στην κλούβα της ΕΛ.ΑΣ με ισχυρές δυνάμεις να την συνοδεύουν.
Όχημα της ασφάλειας είναι προπομπός ενώ και οι Ειδικές Δυνάμεις της αστυνομίας παίρνουν μέρος στην μεταγωγή των ατόμων που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε βομβιστικές επιθέσεις.
Πάνοπλοί αστυνομικοί δημιουργούν έναν κλοιό γύρω από την κλούβα και με χειροπέδες στα χεριά οι έξι κατηγορούμενοι οδηγούνται στο κτίριο 16. Φορούν όλοι τους χειροπέδες και καλύπτουν τα πρόσωπα τους με κουκούλες.
Τρομοκράτες στα… χακί
Για πρώτη φορά ανάμεσα σε συλληφθέντες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση είναι και δυο εν ενεργεία στρατιωτικοί.
Πρόκειται για τον Πυροτεχνουργό Του Στρατού Ξηράς Μ.Χ. κάτοικο Νέας Σμύρνης που βρίσκεται σε καθεστώς παρατεταμένης αναρρωτικής αδείας και για τον επίσης Πυροτεχνουργό της Πολεμικής Αεροπορίας, αυτή τη φορά, Κ.Ι. κάτοικο Παλλήνης ο οποίος είχε καταθέσει αίτηση για παραίτηση από το Σώμα.
DNA στρατιωτικού στη βόμβα του Εφετείου
Από τα εγκληματολογικά εργαστήρια διαπιστώθηκε πως DNA του Πυροτεχνουργού του Στρατού Ξηράς εντοπίστηκε στον παγιδευμένο φάκελο που είχε σταλεί στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης με παραλήπτρια την Προέδρο των Εφετών Θεσσαλονίκης.
Ωστόσο, ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί ποιο ήταν το άτομο που πήγε τον φάκελο στο δικαστικό μέγαρο, με την ερευνά σε αυτό το πεδίο να βρίσκεται σε εξέλιξη.
Τον ρόλο του καθοδηγητή στην οργάνωση σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ είχε ένας γνωστός ποινικός που δηλώνει αντιεξουσιαστής.
Ο ΤΦ, 36 ετών, που φέρεται ότι κινούσε τα νήματα μέσα από τις τις φυλακές Δομοκού. Πρώτη φορά είχε συλληφθεί το 2015 για ληστείες στη Θεσσαλονίκη ενώ το 2021 είχε διαπράξει ληστείες σε τράπεζες της Αθήνας έχοντας παραβιάσει την άδεια που είχε πάρει.
Λίγες ημέρες μετά συνελήφθη στην Κατεχάκη από άνδρες της αντιτρομοκρατικής ενώ στην κατοχή του είχαν βρεθεί ένα καλάσνικοφ και τρία αυτόματα όπλα.
«Άρωμα» γυναίκας στην οργάνωση
Ανάμεσα στους έξι συλληφθέντες είναι και μια γυναίκα η οποία σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική συμμετείχε στην τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών.
Συνολικά είχαν πραγματοποιήσει πέντε επιθέσεις. Συγκεκριμένα την αποστολή του παγιδευμένου φακέλου στη Θεσσαλονίκη, την έκρηξη στην Τράπεζα στα Πετράλωνα, βομβιστική επίθεση σε εγκατάστασης εταιρείας στην Κηφισιά, επίθεση με χειροβομβίδα σε αυτοκίνητου σωφρονιστικού και την βομβιστική επίθεση στο σπίτι του διευθυντή των φυλακών Λάρισας.
Για αυτές τις πέντε επιθέσεις είχαν στείλει προκηρύξεις με δυο διαφορετικές ομάδες να αναλαμβάνουν την ευθύνη, την «Σύμπραξη Εκδίκησης» και την «Ένοπλη Απάντηση».
Σε βάρος των 10 συνολικά συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για έξι κακουργήματα και έξι πλημμελήματα, με τους κατηγορουμένους να λαμβάνουν προθεσμία για την Κυριακή, προκειμένου να απολογηθούν.
Ο ρόλος των μελών της οργάνωσης
Καθώς οι ώρες περνούν, στην αντιτρομοκρατική σχηματίζουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος ήταν ο ρόλος των δύο εν ενεργεία στρατιωτικών.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μαρίνου Αλειφέρη, ήταν υπεύθυνοι ώστε να κατασκευάζουν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς.
Στη συνέχεια, οι υπόλοιποι τέσσερις μετέφεραν και τοποθετούσαν τις βόμβες. Μάλιστα, υπάρχουν κλήσεις των πυροτεχνουργών με γνωστούς ποινικούς, που βρίσκονται μέσα στις φυλακές.
Όσον αφορά τις προκηρύξεις, η αντιτρομοκρατική βλέπει πίσω από αυτές τον 36χρονο που βρίσκεται στις φυλακές Δομοκού. Τις έγραφε και στη συνέχεια, με άγνωστο τρόπο, τις προωθούσε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, όπου και δημοσιεύονταν.
Πηγή