Τρούφες από δαμάσκηνα και φουντούκι
Να ένα σοκολατάκι που μπορείτε να καταναλώσετε χωρίς ενοχές στις γιορτές: αγνά ξηρά δαμάσκηνα, φουντούκι και κακάο.
Υλικά
- 300 γραμμάρια ξηρά δαμάσκηνα
- 1 κουταλιά σούπας μαρμελάδα δαμάσκηνο
- 60 γραμμάρια φουντούκι τριμμένο
- 40 γραμμάρια κακάο αυθεντικό, πικρό
Εκτέλεση
- Υπάρχουν δύο τρόποι: είτε ψιλοκόβετε τα δαμάσκηνα, είτε τα περνάτε στο μούλτι
- Σε μπολάκι βάζετε τον πολτό δαμάσκηνα, τη μαρμελάδα δαμάσκηνο και το φουντούκι ψίχα
- Ανακατέψτε καλά και προσεκτικά
- Βάλτε στο ψυγείο για 20 λεπτά
- Κάντε μπαλίτσες με τα χέρια, βυθίστε τις στο κακάο, έτοιμες οι τρούφες!
Και κανονίστε: Προσφέρετε σε ένα όμορφο πακέτο τρούφες στους φίλους!