Τρούφες από δαμάσκηνα και φουντούκι


Να ένα σοκολατάκι που μπορείτε να καταναλώσετε χωρίς ενοχές στις γιορτές: αγνά ξηρά δαμάσκηνα, φουντούκι και κακάο.

Υλικά

  • 300 γραμμάρια ξηρά δαμάσκηνα
  • 1 κουταλιά σούπας μαρμελάδα δαμάσκηνο
  • 60 γραμμάρια φουντούκι τριμμένο
  • 40 γραμμάρια κακάο αυθεντικό, πικρό

Εκτέλεση

  • Υπάρχουν δύο τρόποι: είτε ψιλοκόβετε τα δαμάσκηνα, είτε τα περνάτε στο μούλτι
  • Σε μπολάκι βάζετε τον πολτό δαμάσκηνα, τη μαρμελάδα δαμάσκηνο και το φουντούκι ψίχα
  • Ανακατέψτε καλά και προσεκτικά
  • Βάλτε στο ψυγείο για 20 λεπτά
  • Κάντε μπαλίτσες με τα χέρια, βυθίστε τις στο κακάο, έτοιμες οι τρούφες!

Και κανονίστε: Προσφέρετε σε ένα όμορφο πακέτο τρούφες στους φίλους!



Πηγή