Τα τρουφάκια είναι από τα πιο κλασικά κεράσματα. Βάλτε τα στη φοντανιέρα και καλωσορίστε τους καλεσμένους σας!

Υλικά

1 φλιτζ. δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι

¼ φλιτζ. ηλιόσπορους

¼ φλιτζ. αμύγδαλα φιλέ

1 κ.σ. χαρουπάλευρο

2 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

Χτυπάτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη. Αν το μείγμα παραμένει υγρό, προσθέτετε λίγο χαρουπάλευρο ακόμα.

Βρέχετε λίγο τα χέρια σας και πλάθετε μικρές μπαλίτσες. Βάζετε το τρίμμα καρύδας σε ένα μπολ και βουτάτε μέσα τα τρουφάκια.

Για το γαρνίρισμα:

Τρίμμα καρύδας ή ψιλοκομμένα αμύγδαλα

govastileto.gr


Πηγή