Στην Ιταλία φτιάχνουν ένα αφράτο κέικ με πολύ βούτυρο, κερνάνε τα περίφημα κανόλι και τηγανίζουν αφράτα ντόνατς με μαρμελάδα.
Στην Κολωνία γίνεται το μεγαλύτερο καρναβάλι της χωράς και στους δρόμους σερβίρονται ζεστά λουκάνικα, μπίρες, σνακ και ζεστό κρασί.
Στην Ισπανία γιορτάζουν την «ημέρα της ομελέτας» και την «ημέρα του λουκάνικου» και απολαμβάνουν παραδοσιακά γλυκά.
Οι Βρετανοί γιορτάζουν την «ημέρα της τηγανίτας» και επιδίδονται σε αγώνες τηγανίτας, ενώ στη Γαλλία παραδοσιακά τρώνε κρέμες.
Στην πόλη Μπινς του Βελγίου, τρώνε πρωινό με στρείδια και σαμπάνια.
Στην Εσθονία οι οικογένειες πηγαίνουν βόλτα με έλκηθρο και τρώνε σούπα με ζαμπόν και μπιζέλια.
Πηγή