Πολιτικές προεκτάσεις λαμβάνει πλέον η κρίση στο Twitter, με Δημοκρατικούς γερουσιαστές των ΗΠΑ να ζητούν παρέμβαση των ρυθμιστικών αρχών και την γερμανική κυβέρνηση να δηλώνει ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις με ανησυχία.

Το μέλλον της πλατφόρμας δείχνει αβέβαιο μετά την απόλυση του μισού προσωπικού από τον νέο ιδιοκτήτη Έλον Μασκ και τη σύγχυση με τους πιστοποιημένους συνδρομητικούς λογαριασμούς Twitter Blue, μια νέα πηγή εσόδων που όμως αποσύρθηκε λίγες ημέρες μετά το λανσάρισμά της.

Τα γραφεία της Twitter Inc. θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την Δευτέρα, καθώς εκατοντάδες ακόμα υπάλληλοι προτίμησαν να αποχωρήσουν μετά το τελεσίγραφο Μασκ για σκληρές υπερωρίες ή απόλυση.

«Υπονομεύεται η ακεραιότητα της πλατφόρμας»

Στις ΗΠΑ, επτά γερουσιαστές των Δημοκρατικών έστειλαν επιστολή στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) καταγγέλλοντας ότι το Twitter επιδεικνύει αδιαφορία για τους χρήστες.

Οι γερουσιαστές, με επικεφαλής τον Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ από το Κονέκτικατ, ζητούν από την επιτροπή να διερευνήσει τυχόν παράβαση των κανόνων και αν χρειάζεται να επιβάλει διορθωτικά μέτρα εναντίον της εταιρείας ή στελεχών της.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, ο νέος διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Έλον Μασκ, έχει προχωρήσει σε ανησυχητικές κινήσεις που υπονομεύουν την ακεραιότητα και ασφάλεια της πλατφόρμας, και ανακοίνωσε νέες λειτουργίες παρά τις σαφείς προειδοποιήσεις ότι οι αλλαγές αυτές θα γίνονταν αντικείμενο κατάχρησης για απάτες και επικίνδυνα περιστατικά πλαστοπροσωπίας» γράφουν οι γερουσιαστές.

Η καταγγελία για «επικίνδυνα περιστατικά πλαστοπροωπίας» αναφέρεται στους ψεύτικους λογαριασμούς που ξεφύτρωσαν σαν μανιτάρια όταν ο Μασκ έδωσε τη δυνατότητα στους χρήστες να αγοράζουν για 8 δολάρια το μήνα το σήμα των πιστοποιημένων λογαριασμών, Ticker Blue.

Η δυνατότητα αποσύρθηκε λίγες ημέρες αργότερα και στη θέση της επανεμφανίστηκε το σήμα «Official» που είχε μόλις καταργηθεί.

Οι γερουσιαστές ζητούν από την FTC να διερευνήσει αν η Twitter Inc. παραβίασε συμφωνία που είχε συνάψει με την επιτροπή, συμφωνία που προέβλεπε ότι η πλατφόρμα θα λάβει περισσότερα μέτρα για την προστασία των δεδομένων και της ιδιωτικότητας.

«Ανησυχία» στη Γερμανία

Σε μια άλλη εξέλιξη, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις στο Twitter με «αυξανόμενη ανησυχία».

«Φυσικά το παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον και αυξανόμενη ανησυχία […[ για την ώρα όμως δεν υπάρχει επίσημη θέση [της κυβέρνησης] δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος σύμφωνα με το Reuters.

Πηγή