«Παρατήστε με, επιτέλους! Ελάτε μαζί μου για να δείτε! Δείτε! Δεν πάμε πουθενά. Εγώ δεν πάω πουθενά».

Ξέσπασε ο Τζο Μπάιντεν εναντίον όσων επιμένουν πως ήρθε η ώρα να αποσυρθεί από την κούρσα για την προεδρία. Ο 81ενος ετών πρόεδρος έριξε το γάντι στην κομματική ελίτ, όπως είπε, που τον αμφισβητεί.

«Εσείς που λέτε πως δεν μπορώ να είμαι υποψήφιος, βάλτε υποψηφιότητα εναντίον μου!  Εμπρός, ανακοινώστε το! Προκαλέστε με στο Συνέδριο».

Στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχασε την ευκαιρία να βάλει, ξανά, στο στόχαστρό του τον Μπάιντεν, σχολιάζοντας την εμφάνισή του στο πρόσφατο debate.

«Ήταν πάρα πολύ χλωμός, για να το θέσω ευγενικά. Ίσως δεν ήταν καλό το μακιγιάζ, αλλά ήταν ένας πολύ χλωμός άνθρωπος. Μπορεί κάλλιστα να παραμείνει στην κούρσα. Έχει εγωισμό και δεν θέλει να εγκαταλείψει την κούρσα».

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δεν έκρυψε τον εκνευρισμό της απέναντι στους δημοσιογράφους, που την «βομβαρδίζουν» καθημερινά με ερωτήσεις για την υγεία του Μπάιντεν.

«Έχει κάνει θεραπεία για Πάρκινσον ο πρόεδρος; Όχι. Κάνει τώρα θεραπεία για Πάρκινσον; Όχι. Παίρνει φάρμακα για Πάρκινσον; Όχι».

Τείχος προστασίας γύρω από τον Μπάιντεν υψώνουν οι συνεργάτες του

Η εφημερίδα Wall Street Journal αποκαλύπτει πως οι στενοί συνεργάτες του Μπάιντεν έχουν δημιουργήσει ένα τείχος προστασίας γύρω του, ώστε να κρύψουν τις επιπτώσεις του χρόνου, στο σώμα και το μυαλό του γηραιότερου προέδρου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Ο πρόεδρος παίρνει έγγραφα, τα οποία τον κατευθύνουν για το πώς να πάει στο βήμα (για να μιλήσει), με φωτογραφίες και μεγάλα γράμματα», μεταδίδει το δελτίο του Sky News.

Σε κρίσιμο στοίχημα για το πολιτικό μέλλον του Μπάιντεν, μπορεί να εξελιχθεί η σύνοδος του ΝΑΤΟ που αρχίζει στην Ουάσιγκτον, όπως σχολιάζουν αναλυτές. Πάντως, ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Αμερικανό Πρόεδρο.

«Όχι, δεν ανησυχώ. Γνωρίζω, μέσα από πολλές συζητήσεις με τον Αμερικανό πρόεδρο, πως έχει διοργανώσει τη Σύνοδο, πολύ καλά».

Στη λίστα εκείνων που καλούν τον Μπάιντεν να αποσυρθεί προστέθηκε και ο Στίβεν Κινγκ. Ο διεθνούς φήμης συγγραφέας, ο οποίος έχει ταχθεί κατά του Ντόναλντ Τραμπ, είπε πως έχει έρθει η ώρα για τον Μπάιντεν να αποχωρήσει, προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών.


Πηγή