Ο Βασιλιάς Κάρολος περπατά μπροστά από την εκκλησία στο Σάντριγχκαμ, για την Κυριακάτικη λειτουργία. Δίπλα του όπως πάντα, η σύζυγος του Καμίλα. Είναι η πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση της διάγνωσης του με καρκίνο.

«Το πλήθος άρχισε να συγκεντρώνεται, ελπίζοντας να μιλήσει στον Βασιλιά ή ελπίζοντας ότι θα τους χαιρετήσει. Αλλά ο Βασιλιάς περπάτησε στωικά προς τον ιερέα που τον χαιρέτησε», μετέδωσε το BBC.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του Καρόλου με την οποία ευχαριστεί τον κόσμο για την στήριξη του.

«Θα ήθελα να δώσω τις πιο ειλικρινείς μου ευχαριστίες για τα αμέτρητα μηνύματα συμπαράστασης και τις ευχές που έλαβα τις τελευταίες ημέρες. Όλοι αυτοί που έχουν προσβληθεί από καρκίνο γνωρίζουν πως αυτές οι σκέψεις είναι η μεγαλύτερη παρηγοριά και ενθάρρυνση».

Φιλανθρωπικές οργανώσεις στη Βρετανία για την καταπολέμηση του καρκίνου είδαν αύξηση ως και 500% στην επισκεψιμότητα των ιστοσελίδων τους.

Τα βρετανικά Μέσα μεταδίδουν πως ο 75χρονος Κάρολος θα συνεχίσει να ξεκουράζεται στο παλάτι στο Σάντριγχκαμ, όπου βρίσκεται από την ημέρα που βγήκε από το νοσοκομείο. Θα συνεχίσει, λένε πηγές από το Παλάτι, το κανονικό του πρόγραμμα όσο του το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας του.

Θα περνά τον χρόνο του κάνοντας τα δυο αγαπημένα του χόμπι… το περπάτημα και την ζωγραφική με νερομπογιές. Αναμένεται επίσης να περάσει χρόνο τον γιο του και διάδοχο του θρόνου Ουίλιαμ, με τα εγγόνια του καθώς η Κέιτ και τα παιδιά βρίσκονται επίσης στο Σάντριχαμ για ολιγοήμερες διακοπές.


Πηγή