Capture 209.jpg
Capture 209.jpg

Εικόνες αποκάλυψης. Εικόνες απελπιστικές.

Εκατομμύρια νεκρά ψάρια γεμίζουν ασφυκτικά τον χείμαρρο Ξηριά, εκεί όπου έχει τοποθετηθεί το προστατευτικό δίχτυ και με δυσκολία τα συγκρατεί.

Κάθε φορά που τα ειδικά μηχανήματα απομακρύνουν μια ποσότητα ψαριών, αποκαλύπτεται το χρώμα του νερού που έχει βαφτεί κόκκινο από το αίμα τους.

«Με έναν τέτοιο όγκο από πτώματα, γιατί πτώματα είναι και τα ψάρια, μέχρι και ασθένειες μπορούν να συμβούν», αναφέρουν οι πολίτες.

Οι πρωτοφανείς αυτές εικόνες κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Η υγειονομική αυτή βόμβα που έχει εξαπλωθεί αρκετά χιλιόμετρα μέσα στον Παγασητικό κόλπο, έχει προκαλέσει άγρια κόντρα ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα και τον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο. Ο Δήμαρχος κατηγορεί ευθέως τον Περιφερειάρχη ότι τα νεκρά ψάρια θάβονται μέσα στην κοίτη του ποταμού.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας υποστήριξε ότι δεν γίνεται ταφή των ψαριών, αλλά απομάκρυνση και στη συνέχεια καύση.

«Οι ευθύνες για αυτό που προέκυψε από την Κάρλα και στη συνεχεία στον Παγασητικό δεν είναι της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Τα υπόλοιπα είναι δημιουργία εντυπώσεων και πολιτικά παιχνίδια. Δεν μπορεί κανείς να βρίζει, να λέει ψέματα και να δέρνει τον κόσμο. Από σήμερα μπαίνω εγώ μπροστά, δίπλα στους Βολιώτες. Ή εγώ ή αυτός», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Από την περιοχή έχουν απομακρυνθεί τουριστικά και ιστιοπλοϊκά σκάφη. Με την περισυλλογή των νεκρών ψαριών να συνεχίζεται, η αγωνία κατοίκων και επιχειρηματιών χτυπάει κόκκινο.

«Είμαστε ήδη σε διαδικασία με τους νομικούς μας, να προβούμε σε μηνύσεις και αγωγές για να δούμε τα διαφυγόντα κέρδη που υπάρχουν από όλη αυτή την περίπτωση», ανέφερε ο Γιώργος Ζαφείρης, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί πάνω από 100 τόνοι νεκρών ψαριών, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και εισαγγελική έρευνα.

Τα ερωτήματα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στην Εισαγγελία Βόλου

Μετά από τις απόκοσμες εικόνες από τον Βόλο που είδαν το φως της δημοσιότητας, παρενέβη η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, κάνοντας τα εξής ερωτήματα:

Για ποιο λόγο και εάν έπρεπε να ήταν ανοικτό το θυρόφραγμα που οδηγεί στην σήραγγα;

Ποιοι έλαβαν την απόφαση για την άρδευση της πεδιάδας, με τον τρόπο που έγινε;

Έπρεπε το θυρόφραγμα να κλείσει σε προγενέστερο χρόνο;

Ποιος έδωσε την εντολή ταφής νεκρών ψαριών στο χείμαρρο Ξηριά;


Πηγή