Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ψηφίζει στην ηλεκτρονική ονομαστική ψηφοφορία και κόντρα στην κομματική πειθαρχία που είχε επιβάλει ο πρωθυπουργός επιλέγει να πει «όχι» στην τροπολογία για το μεταναστευτικό.
Το νομοσχέδιο μπορεί να υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία με τις ψήφους της λεγόμενης δημοκρατικής αντιπολίτευσης, ωστόσο ο κ. Σαμαράς που βρέθηκε στα ορεινά της Βουλής με την ηχηρή διαφωνία του έγινε ο πρώτος πρώην πρωθυπουργός που πάει κόντρα σε κυβερνητική γραμμή σε ονομαστική ψηφοφορία.
«Ότι είχα χρέος να πω το είπα και οποίος θέλει να το καταλάβει το κατάλαβε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.
Τρεις υπουργοί, οι κύριοι Βορίδης, Γεωργιάδης και Καιρίδης, επιστρατεύτηκαν για να υπερασπιστούν την τροπολογία για τις άδειες εργασίας σε μετανάστες προκειμένου να πείσουν τους βουλευτές όχι της αντιπολίτευσης, αλλά της πλειοψηφίας ώστε να μην σπάσει η κομματική πειθαρχία.
Μετά από αλλαγές και προσθήκες κάμφθηκαν οι ενστάσεις 6 βουλευτών της ΝΔ που είχαν προσχωρήσει στη σκληρή γραμμή Σαμαρά.
Μπροστά στον κίνδυνο να υπάρξουν απώλειες στην κυβερνητική πλειοψηφία στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απειλούσε το πρωί ακόμη και με διαγραφές.
«Δεν θα μπορούσα ποτέ να είμαι ερμηνευτής ενός πρώην προέδρου μας και πρώην πρωθυπουγού. Είναι αυτονόητη η κομματική πειθαρχία για το νομοσχέδιο και τις τροπολογίες. Είναι αυτονόητες οι συνέπειες σε μια μια ψήφιση ενός νομοσχεδίου μιας τροπολογίας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.
Από την αντιπολίτευση μιλούν για το πρώτο σοβαρό ρήγμα στην κυβερνητική συνοχή, με τον άλλοτε κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης Σαμαρά Άδωνι Γεωργιάδη να φτάνει στο σημείο να πλέξει το εγκώμιο του πρώην πρωθυπουργού παρά την άκαμπτη στάση του στην τροπολογία.
Παρά τους τριγμούς που προκάλεσε ο κ. Σαμαράς στην κυβέρνηση, δεν ήταν λίγοι οι γαλάζιοι βουλευτές που έσπευσαν να τον χαιρετήσουν και να του μιλήσουν με τον πρώην πρωθυπουργό.
Οι επόμενες κινήσεις Σαμαρά
Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα σταματήσει να κάνει παρεμβάσεις που ο ίδιος εκτιμά ότι έχουν κοινωνική αναντιστοιχία, αλλά και στο πως κινείται η ΝΔ ιδεολογικά σε συγκεκριμένα ζητήματα.
Πηγή