Μερικές από τις καλύτερες παραγωγές ταινίες/εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας στον κόσμο θα παρουσιαστούν στο Φεστιβάλ VR Arles από τις 2 Ιουλίου έως τις 26 Αυγούστου 2018. Μετά από δύο επιτυχημένες εκδόσεις, το φεστιβάλ επιστρέφει με την τρίτη του έκδοση στη μονή Saint-Césaire, στην πόλη Αρλ της νότιας Γαλλίας.

Η τρίτη έκδοση του φεστιβάλ επικεντρώνεται στην αλληλεπίδραση και την πολυεπιστημονικότητα. Οι επιρροές προέρχονται από τη σύγχρονη τέχνη, τον κυβερνο-ακτιβισμό, τη φωτογραφία, το 3D, το σινεμά του auteur και την ερευνητική δημοσιογραφία. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες: πρωτότυπη δημιουργία, μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ και νεανικό κοινό. Εκτός από τις ταινίες, το φεστιβάλ διοργανώνει συνέδρια με θεματικές όπως η τεχνολογία στην υπηρεσία της τέχνης, η εικονική πραγματικότητα για τα παιδιά και η εικονική πραγματικότητα ως μέσο αφήγησης της Ιστορίας.

Μια κριτική επιτροπή που αποτελείται από επαγγελματίες του κινηματογράφου, της φωτογραφίας και της εικονικής πραγματικότητας θα απονέμει ένα χρηματικό βραβείο ύψους 10.000 ευρώ στην καλύτερη ταινία/εμπειρία.

Φέτος, το φεστιβάλ ξεκίνησε μια συνεργασία με το Palais de Tokyo για τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού έργου VR του Julien Creuzet, καθώς και εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους.

Μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.

Μοιράσου το άρθρο:


Πηγή