Μοιραία πτήση
Το αεροσκάφος στροβιλίζεται ανεξέλεγκτα στον αέρα. Χάνει πολύ γρήγορα ύψος και πέφτει σε αυλή σπιτιού στην πολιτεία του Σάο Πάολο, στην Βραζιλία.
Η άτρακτος τυλίγεται στις φλόγες. Μαύρος πυκνός καπνός υψώνεται στον ουρανό.
Στο αεροπλάνο επέβαιναν 61 άνθρωποι, 57 επιβάτες και 4 μέλη του πληρώματος.
Όλοι τους έχασαν τη ζωή τους. Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα στο σημείο της συντριβής.
Σοκάρουν οι μαρτυρίες επιβατών οι οποίοι ήθελαν να πετάξουν με το μοιραίο αεροπλάνο αλλά δεν βρήκαν κενές θέσεις.
«Μου είπαν ότι «δεν επιβιβάζεστε σε αυτό το αεροπλάνο, έχει ξεπεραστεί το όριο επιβίβασης». Προσπάθησα να ανέβω του είπα «άσε με να ανέβω, πρέπει να φύγω με αυτό το αεροπλάνο» και μου είπε όχι», ανέφερε παρολίγον επιβάτης της μοιραίας πτήσης.
Το αεροσκάφος που είχε κατασκευάσει η γαλλοϊταλική εταιρεία ATR, εκτελούσε εσωτερικό δρομολόγιο από τη πόλη Κασκαβέλ, στη νότια πολιτεία του Παρανά, προς το διεθνές αεροδρόμιο Γκουαρούλιους, στο Σάο Πάολο.
Το αεροπλάνο πετούσε στα 17.000 πόδια και μέσα σε δύο λεπτά έπεσε στα 4.000 πόδια. Άγνωστος παραμένει ο λόγος για τον οποίο συνετρίβη.
«Πιθανότατα οι καιρικές συνθήκες συνετέλεσαν στο συμβάν. Οι συνθήκες παγοποίησης είναι αυτές που μας ανησυχούν, είναι ένα πιθανό σενάριο. Όχι απαραίτητα το κυρίαρχο, γιατί αυτή τη στιγμή με τα στοιχεία που έχουμε όλα τα πιθανά σενάρια είναι ανοιχτά.)) Δηλαδή πολύς πάγος πάνω στην πτέρυγα ή πάνω στις ουραίες επιφάνειες ή ακόμη χειρότερα πάνω στις επιφάνειες ελέγχου έχουν σαν αποτέλεσμα το αεροπλάνο πλέον να μην συμπεριφέρεται κανονικά και είναι πιθανό να μπει σε μία τέτοια κατάσταση απώλειας ελέγχου», δήλωσε ο αεροναυπηγός και Διερευνητής Αεροπορικών Ατυχημάτων., Φαίδων Καραϊωσηφίδης.
Τριήμερο πένθος μετά την συντριβή αεροπλάνου με τους 61 νεκρούς
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα κήρυξε τριήμερo εθνικό πένθος μετά το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα.
Το μαύρο κουτί βρέθηκε και αναμένεται να αναλυθεί. Οι σοροί των επιβατών και του πληρώματος θα μεταφερθούν στο νεκροτομείο του Σάο Πάολο, όπου θα γίνει η αναγνώριση.
Στη Βραζιλία, τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν σκοτωθεί 746 άνθρωποι σε 1.665 αεροπορικά δυστυχήματα.
Πηγή