podeoniftis.png
podeoniftis.png

Οι υπάλληλοι κλαδεύουν τα γύρω δένδρα και ξεχορταριάζουν την περιοχή, καθώς αυτά πέφτουν μέσα στο ρέμα όταν φυσάει ή βρέχει, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα.

Ήδη σε μήκος περίπου 3 χλμ. έχουν ήδη καθαριστεί περίπου 200 τόνοι φερτών υλικών κάτι που στοχεύει στο να ενισχύσει δραστικά τη δυνατότητα του ρέματος να «τραβάει» τα νερά της βροχής.

Τις εργασίες του καθαρισμού του ρέματος επέβλεψε ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Για πολλά χρόνια είχε μείνει ο Ποδονίφτης ακαθάριστος. Συνεχίζουμε μετά με τον Ιλισό και την Πικροδάφνη. Είναι πολλή σημαντική η συνεργασία πρώτου και δευτέρου βαθμού, γιατί οι δήμαρχοι είναι αυτοί που βρίσκονται καθημερινά κοντά στα προβλήματα και είναι εκείνοι που γνωρίζουν καλύτερα την πόλη τους από οποιονδήποτε άλλον. Η προσπάθεια αυτή θα έχει και συνέχεια. Σε συνεργασία με τους δημάρχους και τους πολίτες θα προσπαθούμε να βρούμε λύσεις».

Θα ακολουθήσουν αντίστοιχες ενέργειες και στα υπόλοιπα ποτάμια και ρέματα, την Πικροδάφνη, τον Ιλισό, τον Βριλησσό και σε κάθε περιοχή που υπάρχει ανάγκη.

«Θα συνεχίσουμε και τις επόμενες μέρες και σε άλλα ρέματα, όχι μόνο στο κομμάτι που αφορά τους καθαρισμούς, αλλά γενικότερα τις σημειακές παρεμβάσεις που χρειάζονται ώστε όλες οι πλημμύρες οι οποίες έρχονται, οι οποίες δεν ξέρουμε ούτε την έντασή τους ούτε που θα δημιουργήσουν πρόβλημα. Να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούμε».

Στόχος είναι να ολοκληρωθούν μέσα σε 15 ημέρες οι εργασίες για τον καθαρισμό όλων των κλειστών τμημάτων κατά μήκος του Ποδονίφτη.


Πηγή