Με σφοδρές αντιδράσεις εκ μέρους των συγγενών αλλά και των ίδιων των θυμάτων τόσο σε βάρος του κατηγορούμενου όσο και σε βάρος μάρτυρα υπεράσπισής του, άρχισε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, η δίκη του 40χρονου Φίλιππου Λεβεντού, ο οποίος πριν από περίπου ένα χρόνο είχε συλληφθεί επ αυτοφώρω την ώρα που επιβίβαζε 13χρονο αγόρι στο ειδικά διαμορφωμένο βαν του με σκοπό να το αποπλανήσει.

Ειδικότερα, σήμερα πρώτη ημέρα της δίκης, σε μια από τις διακοπές της ακροαματικής διαδικασίας, συγγενείς ενός 14 κοριτσιού που φέρεται, σύμφωνα με τα στοιχεία, να έχει βιαστεί από τον 40χρονο τον Αύγουστο του 2014, ξέσπασαν. Επιτέθηκαν με γροθιές και μπουνιές σε μάρτυρα ο οποίος είχε προσέλθει να καταθέσει στο δικαστήριο, ως μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

Ένταση επικράτησε στο δικαστήριο και όταν ανήλικο κορίτσι, που μπήκε στην αίθουσα της ώρα της δίκης, πέταξε ένα μπουκάλι στον 40χρονο βρίζοντας τον, με τους συγγενείς της και τους αστυνομικούς να προσπαθούν μάταια να την ηρεμήσουν.

Λαμβάνοντας το λόγο, ωστόσο, στο δικαστήριο ο 40χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί και συγκεκριμένα, αυτές του βιασμού, της απόπειρας αποπλάνησης ανηλίκου και της προμήθειας και κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα της δίκης καταθέτουν στο δικαστήριο συγγενείς των ανήλικων παιδιών που είχαν την ατυχία να βρεθούν στο δρόμο του 40χρονου. Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως οι καταθέσεις των ανηλίκων θυμάτων αναγνώστηκαν κεκλεισμένων των θυρών.
Η δίκη συνεχίζεται.

Πηγή: protothema.gr