Υλικά:
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
¾ φλιτζανιού ρύζι γλασέ
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αβγό
1 κ.γ. αλεύρι
1½ λίτρο νερό
2 μικρά καρότα σε μικρά καρέ
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Για το αυγολέμονο θα χρειαστείς
2 αυγά
2 λεμόνια
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζεις τον κιμά, το ρύζι, το τριμμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό, το αβγό αλάτι και πιπέρι και το ζυμώνεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζεις σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό, τα καρότα το ελαιόλαδο και χυμό από τα λεμόνια και τα αφήνεις να βράσουν.
Πλάθεις το μείγμα του κιμά σε σχήμα μπάλας και τα πασπαλίζεις με αλεύρι έτσι ώστε να πάει παντού
Ρίχνεις τα γιουβαρλάκια στην κατσαρόλα με το νερό.
Πρέπει να καλυφθούν που σημαίνει πως ίσως χρειαστείς να προσθέσεις ζεστό νερό.
Τα αφήνεις να βράσουν για 30-35 λεπτά και δοκιμάζεις για να δεις αν έχουν μαλακώσει τα γιουβαρλάκια και τα λαχανικά.
Χτυπάς τα αβγά στο μπλέντερ ή σε ένα μπολ με τον αναδευτήρα.
Προσθέτεις σιγά- σιγά το χυμό λεμονιού και συνεχίζεις να χτυπάς καλά.
Παίρνεις ζωμό από την κατσαρόλα που βράζουν τα γιουβαρλάκια με μια μεγάλη κουτάλα και τον προσθέτεις αργά στο αβγολέμονο συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Αφαιρείς την κατσαρόλα από την εστία και ρίχνεις το αβγολέμονο.
Την ανακινείς κυκλικά ώστε να πάει παντού.
Πηγή