Υγιεινά σπιτικά πατατάκια φούρνου
Υλικά
600 γρ. πατάτες
Μείγμα μπαχαρικών της αρεσκείας σας
Αλάτι, πιπέρι
Ηλιέλαιο
Διαδικασία
1. Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς στον αέρα.
2. Πλύντε και ξεφλουδίστε τις πατάτες ή τις αφήνετε με τη φλούδα. Τις κόβετε σε φέτες με πάχος περίπου 3 χιλιοστά. Σκουπίστε τις πατάτες με απορροφητικό χαρτί, για να απομακρυνθεί η περίσσεια του νερού.
3. Πάρτε ένα ταψί και τοποθετήστε μια λαδόκολλα και ψεκάστε με λίγο λάδι. Τοποθετήστε τις πατάτες και πασπαλίστε με το μίγμα μπαχαρικών και με το αλάτι και πιπέρι.
4. Στην συνέχεια, ψήνετε και μετά από 7-8 λεπτά, αλλάξτε τον φούρνο από αέρα σε γκριλ. Μετά από 5 λεπτά, γυρίστε τις πατάτες και ψήστε από την άλλη μεριά.
5. Τις σερβίρετε ζεστές και μπορείτε να τις συνοδεύσετε με τις κλασικές σάλτσες όπως κέτσαπ, μουστάρδα.