Σίγουρα τα γονίδια και τα προϊόντα που χρησιμοποείτε στη skincare ρουτίνα σας παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εμφάνιση της επιδερμίδας σας… Αλλά εξίσου σημαντικές είναι και οι καθημερινές σας συνήθειες. Υιοθετήστε, λοιπόν, μερικές καλές συνήθειες που θα χαρίσουν λάμψη και υγεία στο δέρμα σας.

1. Αποφύγετε τα καυτά ντους

Μπορεί το ζεστό νερό να έχει ωραία αίσθηση πάνω στην ξηρή επιδερμίδα σας, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί απλά να στεγνώσει κι άλλο το δέρμα σας και να προκαλέσει φαγούρα.

Όταν βγαίνετε από το καυτό μπάνιο, η φυσική υγρασία του σώματός σας εξατμίζεται. Γι’ αυτό προτιμήστε τα χλυαρά και σύντομα σε διάρκεια ντους.

1. Κόψτε βλαβερές συνήθειες

Το κάπνισμα προκαλεί οξειδωτικές βλάβες σε πολλά συστήματα οργάνων, και αυτό περιλαμβάνει και το δέρμα. Το οξειδωτικό στρες βλάπτει τη φυσιολογία του και συμβάλλει στη γήρανση των κυττάρων.

Επιπλέον, μειώνει τη ροή του αίματος στο δέρμα και συμβάλλει στη διάσπαση του κολλαγόνου. Λιγότερο κολλαγόνο σημαίνει περισσότερες ρυτίδες.

Γνωρίζατε ότι κάτω από ένα μικροσκόπιο μπορείτε να δείτε ρυτίδες στους καπνιστές μόλις από την ηλικία των 20 ετών; Σαν να μην έφταναν αυτά, η έρευνα δείχνει ότι οι πληγές επουλώνονται με αργότερους ρυθμούς για τα άτομα που καπνίζουν.

Όσον αφορά το αλκοόλ, η διουρητική του διάσταση αναγκάζει το σώμα σας να χάσει νερό. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στο επιδερμίδα σας. Ταυτόχρονα, διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, γεγονός που κάνει την επιδερμίδα σας να φαίνεται κόκκινη.

2. Κοιμηθείτε καλά

Ο ύπνος είναι σημαντικός για πολλά πράγματα μπορεί να βοηθήσει τον εγκέφαλό σας, την καρδιά σας, ακόμη και το δέρμα σας. Αποδεικνύεται ότι η λειτουργία του δέρματος, όπως η παροχή ενός προστατευτικού φράγματος, διαταράσσεται με την έλλειψη ύπνου.

Για παράδειγμα, οι κακές συνήθειες ύπνου μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο το δέρμα σας ανακάμπτει από ένα ηλιακό έγκαυμα.

Pro tip: Όταν κοιμάστε με το πρόσωπό σας να πιέζει το μαξιλάρι σας εμφανίζονται οι λεγόμενες «ρυτίδες ύπνου». Επιλέξτε ένα μαλακό και εύκαμπτο μαξιλάρι και αντικαταστήστε τη βαμβακερή μαξιλαροθήκη με μια από μετάξι ή σατέν για μεγαλύτερη απαλότητα.

3. Αποφύγετε τον ήλιο τις ώρες αιχμής

O ήλιος είναι υπεύθυνος για ένα σωρό προβλήματα στο δέρμα, όπως είναι οι πανάδες, οι φακίδες, οι κόκκινες ελιές μέχρι και ο καρκίνος του δέρματος. Η μεγαλύτερη ζημιά στο δέρμα σας μπορεί να γίνει από αργά το πρωί έως νωρίς το απόγευμα, όταν ο ήλιος είναι πιο δυνατός.

Εάν πρέπει να βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους εκείνες τις ώρες, μην ξεχνάτε να αναζητάτε σκιά όποτε είναι δυνατόν. Όταν είστε σε διακοπές, αποφύγετε να βρίσκεστε στην παραλία μεταξύ 10 π.μ. και 2 μ.μ. Είναι ζωτικής σημασίας να λάβετε τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα για να μπλοκάρετε τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.


Πηγή