Θα πρέπει να περιμένουμε ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, πιο πυκνές μετά το μεσημέρι στα ηπειρωτικά, ενώ μεγαλύτερα διαστήματα με ήλιο προβλέπονται στα νησιά του Αιγαίου.

Η ατμόσφαιρα θα είναι αποπνικτική λόγω της μεταφοράς αφρικανικής σκόνης και οι δείκτες δυσφορίας, ως προς την αίσθηση της ζέστης στον ανθρώπινο οργανισμό, θα είναι αυξημένοι, καθώς η θερμοκρασία ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν προβλέπεται να πέσει και θα κυμαίνεται κοντά στους 26 – 30 βαθμούς.

Σε πολύ υψηλά επίπεδα θα φτάσει η θερμοκρασία και το μεσημέρι, θερμοκρασίες ασυνήθιστες για το πρώτο μισό του Ιουνίου. Θα πλησιάσει το θερμόμετρο τους 39 βαθμούς στα δυτικά και τοπικά 40 στα βόρεια ηπειρωτικά, 40 – 42 στα ανατολικά και νότια. Οι υψηλότερες τιμές προβλέπονται στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο. Κοντά στους 36 – 38 οι μέγιστες στο Αιγαίο αλλά έντονη θα είναι η ζέστη νότια, με 40 βαθμούς στη Ρόδο και 40 – 42 στην Κρήτη.

Οι άνεμοι δυτικοί στο Ιόνιο 2 – 4, στο νότιο Αιγαίο έως 5 μποφόρ. Νότιοι στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές σε ήπιες εντάσεις μέχρι 4 μποφόρ.

Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική, με αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές από το μεσημέρι και στη συνέχεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 – 41 βαθμούς, νότιοι οι άνεμοι 2 – 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία από 24 – 38 βαθμούς, νοτιοανατολικοί οι άνεμοι μέχρι 4, τοπικά και 5 μποφόρ.


Πηγή