Ζαμπονοτυρόπιτα που λιώνει στο στόμα!

Μια από τις αγαπημένες μας πίτες ως παιδιά αλλά και μεγαλώνοντας είναι η ζαμπονοτυρόπιτα. Και αν νομίζετε ότι μια τέτοια πίτα είναι δύσκολη στην παρασκευή της, κάνετε λάθος. Δοκιμάστε την συνταγή για ζαμπονοτυρόπιτα που είναι εύκολη και πεντανόστιμη!

ΥΛΙΚΑ

1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας

500 γρ. mix τυριών

300 γρ. ζαμπόν, ψιλοκομμένο

Για την κρέμα:

1 λίτρο γάλα

1 αυγό

100 γρ. κορν φλάουρ

1 κ.σ. βούτυρο

Αλάτι-μοσχοκάρυδο

Προαιρετικά:

1 αυγό με 2 κ.σ. νερό

Σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κρέμα: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς.

Ρίχνουμε αλάτι και μοσχοκάρυδο. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου δέκα λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Όταν η κρέμα αρχίζει να πήζει, κλείνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά.

Ρίχνουμε το αυγό και ανακατεύουμε. Η κρέμα είναι έτοιμη. Σε ένα ταψί απλώνουμε το ένα φύλλο.

Στην κρέμα ρίχνουμε το ζαμπόν και τα τυριά. Ρίχνουμε τη γέμιση στο φύλλο και απλώνουμε. Ρίχνουμε λίγο τυρί ακόμη.

Απλώνουμε το δεύτερο φύλλο πάνω από την πίτα και διπλώνουμε τις άκρες.

Αλείφουμε με το νερό και το αυγό και τρυπάμε με πιρούνι για να μην φουσκώσει.

Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στον αέρα ή στις αντιστάσεις στους 200C για 40 λεπτά.

Καλή απόλαυση!



Πηγή