Ζελέ φράουλας συνοδεία κρέμας τυριού
Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 30΄, Αναμονή: 3 ώρες + 10΄
Υλικά (για 6 – 8 άτομα)
Για το ζελέ
- 500 γρ. φράουλες, πλυμένες
- 80 γρ. ζάχαρη άχνη
- 10 γρ. φύλλα ζελατίνης
- ο χυμός από 1/2 λεμόνι
- 4 – 5 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
Για την κρέμα τυριού
- 200 γρ. κατίκι Δομοκού
- 100 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
- 80 γρ. ζάχαρη άχνη
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 1/2 κουτ. γλυκού μαστίχα, καλά κοπανισμένη
- λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Ζελέ: Σε ένα μικρό μπολ με κρύο νερό μουλιάζουμε τις ζελατίνες για περίπου 10 λεπτά. Πολτοποιούμε στο μούλτι τα 400 γρ. από τις φράουλες με τη ζάχαρη. Τις υπόλοιπες φράουλες τις ψιλοκόβουμε και τις κρατάμε στην άκρη.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το 1/4 της ποσότητας από τις πολτοποιημένες φράουλες για 2 – 3 λεπτά. Στύβουμε με τα δάχτυλά μας τις ζελατίνες, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να λιώσουν και να αναμειχθούν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον υπόλοιπο πολτό φράουλας, το λεμόνι και το δυόσμο και ανακατεύουμε με το σύρμα. Ρίχνουμε και τις φράουλες που είχαμε κρατήσει στην άκρη, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε ποτήρια ή ατομικές φόρμες για ζελέ ή κρεμ καραμελέ. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες, να σταθεροποιηθούν τα ζελέ.
Κρέμα τυριού: Στραγγίζουμε το τυρί σε ένα πολύ ψιλό σουρωτήρι, πιέζοντας με μια κουτάλα ώστε να βγουν τα περισσότερα υγρά. Παράλληλα, χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά σαντιγί.
Προσθέτουμε το τυρί, το γιαούρτι, τη μαστίχα και το πιπέρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα απαλά, μέχρι να αναμειχθούν. Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα. Ξεφορμάρουμε το ζελέ σε πιάτο (βουτώντας τις φόρμες στιγμιαία σε βραστό νερό), βάζουμε δίπλα 1 κουταλιά από την κρέμα τυριού και σερβίρουμε αμέσως.