Υλικά
1 πακέτο έτοιμο φύλλο για πίτες
1 κιλό μοσχάρι για στιφάδο κομμένο σε μικρές μπουκίτσες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
3 καρότα σε ροδέλες
1 πατάτα σε κυβάκια
2 κουταλιές αλεύρι
500 ml μαύρη μπίρα
4 κλωνάρια θυμάρι
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
Ελαιόλαδο για το άλειμμα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, τις πατάτες και τα μαγειρεύετε ανακατεύοντας συχνά για 6′-7′, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Προσθέτετε στην κατσαρόλα το μοσχάρι και πασπαλίζετε με το αλεύρι. Ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 2′.
Προσθέτετε τη μαύρη μπίρα, το θυμάρι και βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτετε τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε. Το αφήνετε να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο στρογγυλό πυρέξ απλώνετε το μείγμα του κρέατος και από πάνω απλώνετε τα φύλλα ζύμης (λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα), ώστε να καλύπτουν το μείγμα. Καλύπτετε καλά όλες τις άκρες για να σφραγίσει.
Με μια βούρτσα απλώνετε το χτυπημένο αβγό στις άκρες της πίτας αλλά και σε όλη την επιφάνεια.
Ψήνετε για 40′-45′ μέχρι να ροδίσει.