Αυτή η υπέροχη υγρή, ζουμερή σοκολατόπιτα γαρνιρισμένη με κρέμα μασκαρπόνε και καφέ είναι ένα από εκείνα τα γλυκά που προκαλούν σιελόρροια με την όψη τους και μόνο.

Αυτή είναι η πιο επιτυχημένη συνταγή για φαναταστική σοκολατόπιτα παντός καιρού! Το πιο απολαυστικό επιδόρπιο για όλες τις ώρες.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη σοκολατόπιτα είναι:

500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
2 κ.σ. σιρόπι γλυκόζης
125 γρ. βούτυρο κρύο σε κομματάκια + 2 κ.σ. για άλειμμα ταψιού
4 αυγά
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ.αλεύρι κοσκινισμένο
για την κρέμα μασκαρπόνε/καφέ

200 γρ. τυρί μασκαρπόνε
2 κ.σ. στιγμιαίος καφές
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
για το σερβίρισμα

σοκολάτα κουβερτούρα σε φλοίδες
παγωτό σορμπέ σοκολάτας

Επί το έργον:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° Κελσίου. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενη βάση, διαμέτρου 20 εκ.
για τη σοκολατόπιτα

Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα μαζί με το σιρόπι γλυκόζης και το βούτυρο, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα για 10΄ τουλάχιστον μέχρι να αφρατέψει πολύ και να ασπρίσει καλά.

Αφήνουμε το μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί.

Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί και το ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 17΄. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε για 10΄ να σταθεί.

Με ένα μαχαίρι το ξεκολλάμε, αργά και πολύ προσεκτικά, από τα τοιχώματα του ταψιού περιμετρικά. Αφαιρούμε απαλά το τσέρκι, και όπως είναι η σοκολατόπιτα πάνω στη βάση του ταψιού, την βάζουμε στο ψυγείο και την αφήνουμε να κρυώσει 60΄.

Αυτό το στάδιο των 60΄ παγώματος είναι πολύ σημαντικό διότι θα καθορίσει το υγρό κέντρο της σοκολατόπιτας.

για την κρέμα μασκαρπόνε/καφέ

Εν τω μεταξύ, διαλύουμε τον καφέ σε 1 κ.σ. βραστό νερό και τον αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς. Σε ένα μπολ βάζουμε το μασκαρπόνε, τον καφέ και τη ζάχαρη, και τα χτυπάμε με το μίξερ να ενσωματωθούν.
σερβίρισμα

Κόβουμε ένα κομμάτι σοκολατόπιτας, την γαρνίρουμε με 1 κ.σ. κρέμας μασκαρπόνε με φλοίδες σοκολάτας και παγωτό σορμπέ σοκολάτας.

Πηγή: sintayes.gr. dogma.gr

Πηγή