Υλικά
1 κιλό μπούτι χοιρινό χωρίς κόκαλο
2 μήλα
2 – 3 ξερά κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδου
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. χοντρό αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Πολτοποιήστε το σκόρδο, ανακατέψτε το με τη ρίγανη, το αλάτι και το ελαιόλαδο και αλείψτε το χοιρινό με το μίγμα. Έπειτα ψήστε το για 25 λεπτά σε φούρνο που θα έχετε προθερμάνει στους 200 βαθμούς. Κόψτε τα μήλα «κυδωνάτα» και τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Αδειάστε τα στο ταψί, προσθέστε το μέλι και λίγο ακόμη αλάτι και ψήστε τα όλα μαζί για μία ώρα και είκοσι λεπτά ακόμη. Αφαιρέστε το από τον φούρνο. Πάρτε τα υγρά που έχουν μείνει στο ταψί μαζί με μερικά κομμάτια μήλο και πολτοποιήστε τα στο μπλέντερ. Προσθέστε το κορν φλάουρ ώστε να δημιουργηθεί μια πιο σφιχτή σάλτσα. Περιχύστε τη στο κρέας και σερβίρετε με ένα συνοδευτικό της επιλογής σας.