Ζυμαρικά με μανιτάρια και γκοργκοντζόλα
350γρ ζυμαρικά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
350γρ άγρια ή λευκά μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
400ml κρέμα γάλακτος
250γρ τυρί gorgonzola θρυμματισμένη
αλάτι και πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό και αλάτι και το αφήνετε να βράσει. Ρίχνετε τα μακαρόνια και τα αφήνετε για 8-10 λεπτά ή ανάλογα με τις οδηγίες στο κουτί. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Προσθέτετε τα μανιτάρια και ανακατεύετε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτετε το σκόρδο και το αφήνετε για επιπλέον 2 λεπτά. Ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος και την αφήνετε για 1 λεπτό μέχρι να πάρει βράση.
Ανακατεύεται τη gorgonzola μέχρι να λιώσει τελείως σε χαμηλή φωτιά. Μην αφήσετε τη σάλτσα να βράσει αφού έχετε προσθέσει το τυρί.
Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά. Στραγγίζετε τα μακαρόνια, τα ρίχνετε μέσα στη σάλτσα και ανακατεύετε καλά. Ρίξτε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.