Τον «κώδωνα του κινδύνου» έκρουσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης σε σχέση με την ολοκλήρωση της διαδικασία για την έκδοση των οριστικών πινάκων της προκήρυξης 3Κ/2018 για την πρόσληψη 8.166 μόνιμων υπαλλήλων στους δήμους.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι αν δεν υπάρξει άμεσα η έκδοση των οριστικών πινάκων προκειμένου να προχωρήσουν οι προσλήψεις, υπάρχει ο κίνδυνος καθυστέρησης των προσλήψεων από τους δήμους κάτι που όπως σημείωσε θα έχει αντίκτυπο στις υπηρεσίες αποκομιδής των απορριμμάτων, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο κ. Πατούλης, σημείωσε ότι φοβίζει τους δημάρχους «το δίμηνο, τρίμηνο που θα μεσολαβήσει μέχρι την πρόσληψη του προσωπικού» και πρόσθεσε ότι κατά την προεκλογική περίοδο οι δήμοι «δεν θα μπορούν να προσλάβουν συμβασιούχους υπαλλήλους» με αποτέλεσμα να υπάρξουν κενά στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων.

Ο ίδιος κατέληξε ότι πρέπει το ΑΣΕΠ να ολοκληρώσει άμεσα τη διαδικασία έκδοσης των οριστικών πινάκων, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα τονίζοντας παράλληλα ότι οι συγκεκριμένοι μόνιμοι υπάλληλοι θα πληρώνονται αποκλειστικά από τους δήμους και τα ανταποδοτικά τέλη.


ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΠΑΤΟΥΛΗΣ, 3Κ


Πηγή