Υλικά



450 γραμμάρια αλεύρι

100 γραμμάρια γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

200 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά

2 κρόκοι αυγών

8 γραμμάρια ξηρή μαγιά

70 γραμμάρια ζάχαρη

Κομματάκια μαύρης σοκολάτας


Ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα μαζί με 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε το αλεύρι, τα αυγά, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και προσθέστε το γάλα με τη μαγιά. Χτυπάμε τα υλικά για 15 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική, όταν είναι έτοιμη προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 3 ώρες.

Μόλις περάσει ο χρόνος βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, σχηματίζοντας έναν κύκλο με πάχος μισό εκατοστό. Με ένα μαχαίρι κόβουμε κομμάτια σε σχήμα μισοφέγγαρου και τα διπλώνουμε γύρω από τον εαυτό τους, ώστε να σχηματιστούν τα κρουασάν. Βάζουμε τα κρουασάν σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για άλλη μία ώρα. Βάζουμε τα κρουασάν σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά. Όταν είναι διογκωμένα και έχουν ένα χρυσό χρώμα, τα βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.