Χιόνι, εορταστικές βιτρίνες καταστημάτων, έλατα παντού και μικρά παραδοσιακά σπιτάκια συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό στο Κεμπέκ.

Με ιστορία μόλις 400 χρόνων, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής του Κεμπέκ συνδυάζει γραφικά κτίρια που πνίγονται μέσα στην πλούσια φύση.

Ατμοσφαιρικά φωτισμένα καλντερίμια, πέτρινα σπιτάκια του 16ου και 17ου αιώνα, μεσαιωνικό κάστρο και μπόλικο χιόνι συνθέτουν το σκηνικό στην 400 ετών περιτοιχισμένη καναδική πόλη.

Ο ταξιδιώτης συνδυάζει Χριστούγεννα και δράση, καθώς προσφέρει πολλές ευκαιρίες για πεζοπορίες και δράσεις στο χιόνι. Τα χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής χαρίζουν μοναδικές στιγμές κοντά στη φύση.

Η υπέροχη διακόσμησή του Κεμπέκ τα Χριστούγεννα το καθιστά ιδανικό προορισμό για γιορτινές αποδράσεις. Αποτελεί ακόμη το απόλυτο καταφύγιο για τους λάτρεις της οικολογίας και του περιβάλλοντος.

Όσοι αγαπούν τον Charles Dickens και τη Βικτωριανή περίοδο, εδώ μπορούν να απολαύσουν βραδιές λογοτεχνίες αφιερωμένους στον αγαπημένο συγγραφέα και δημιουργού του «Θείου Σκρουτζ».

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Κεμπέκ / Καναδάς

Διαφορά ώρας: 7 ώρες πίσω

Νόμισμα: Δολάριο Καναδά (1 ευρώ ισοδυναμεί με 1,53 δολάρια)

Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 13 ώρες και 10 λεπτά από την Αθήνα μέσω Μονάχου και Τορόντο και 15 ώρες και 45 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου και Τορόντο.

newsbeast.gr



Πηγή