Ο τουρισμός στην Ελλάδα είναι ένας από τους πιο ανεπτυγμένους κλάδους. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών η χώρα μας υποδέχεται τεράστιο αριθμό τουριστών από ξένες χώρες. Τα νησιά, αλλά και πολλές ακόμα παραθαλάσσιες πόλεις, γεμίζουν ξαφνικά με ζωή και κόσμο. Όλος αυτός ο κόσμος χρειάζεται να βρει κάπου να φάει, να πιει αλλά και να κάνει τις αγορές του. Γι’ αυτό το λόγο, οι επιχειρήσεις που υπάρχουν σε αυτές τις περιοχές, τους καλοκαιρινούς μήνες, έχουν ανάγκη από προσωπικό προκειμένου να στελεχωθούν επαρκώς και να καταφέρουν να καλύψουν τις ανάγκες των τουριστών-πελατών.

Για να περιγράψουμε αυτή την εποχιακή εργασία, χρησιμοποιούμε τη λέξη σεζόν είτε αναφερόμαστε σε καλοκαιρινή είτε σε χειμωνιάτικη. Η καλοκαιρινή σεζόν στην Ελλάδα είναι πολύ περιζήτητη. Αφενός οι επιχειρήσεις αναζητούν κόσμο σε διάφορα πόστα για εργασία από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο (συνήθως) και αφετέρου πολλοί νέοι (και όχι μόνο) στρέφονται στη σεζόν καθώς είναι ένας αρκετά κερδοφόρος τρόπος εργασίας. 

Κάτι που πρέπει να γνωρίζετε αν  σκέφτεστε να εργαστείτε σεζόν, είναι η δυσκολία και οι υψηλές απαιτήσεις αυτής της επιλογής. Οι ρυθμοί δουλειάς είναι πολύ αυξημένοι και συνήθως για διάστημα 2 ή και 3 μηνών μπορεί να χρειαστεί να εργαστείτε για 12 ώρες τη μέρα συνεχόμενα με ένα ή και κανένα ρεπό. 

Οι συνθήκες υπό τις οποίες θα εργαστείτε εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Το πόστο που θα αναλάβετε παίζει σημαντικό ρόλο, για παράδειγμα σε μία ταβέρνα, είναι διαφορετική η θέση του σερβιτόρου, του ταμία και του υπευθύνου.

Αν έχετε κλείσει να πάτε σεζόν είναι αρκετά τα πράγματα τα οποία θα πρέπει να φροντίσετε είτε σε συνεννόηση με τον εργοδότη σας είτε μόνοι σας. Αρχικά θα πρέπει να εξασφαλίσετε τη διαμονή σας και τη διατροφή σας ώστε να γνωρίζετε το τρόπο με τον οποίο θα γίνεται αυτό και αν θα υπάρχει κάποιο κόστος για εσάς.

Στη συνέχεια θα πρέπει να ενημερωθείτε αν θα υπάρχει κάποια ειδική ενδυμασία για όλο το προσωπικό και τα κομμάτια από τα οποία θα αποτελείται. Αν δεν υπάρχει  η λεγόμενη στολή, επιλέξτε άνετα ρούχα και παπούτσια που να αντιστοιχούν στη θέση σας και στο ύφος της επιχείρησης. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα παπούτσια που θα επιλέξετε προτιμήστε sneakers ανδρικά https://www.zakcret.gr/andrika/papoutsia και γυναικεία για να συνδυάσετε την άνεση με την ωραία εμφάνιση. Επιπλέον, μπορείτε να αναζητήσετε skechers γυναικεία https://www.zakcret.gr/gynaikeia/brands/skechers που έχουν πάτο με ειδική τεχνολογία για να αντέχει σε πολύωρη ορθοστασία.

Αν το πόστο σας απαιτεί πολύωρη έκθεση στον ήλιο, μην παραμελήσετε τη χρήση αντηλιακής κρέμας για το πρόσωπο και το σώμα και καπέλο. Επίσης, προτιμήστε τα ανοιχτόχρωμα ρούχα ώστε να μην απορροφώνται οι ακτίνες του ήλιου.