Με το χιόνι να έχει στολίσει την πρωτεύουσα της πολιτείας της Μασαχουσέτης, τα πάρκα και οι συνοικίες της μοιάζουν να έχουν βγει από παραμύθι.

Η Βοστώνη βρίσκεται στη βορειοανατολική περιοχή των Ηνωμένων Πολιτειών και ξεχωρίζει αυτήν την εποχή του χρόνου που ντύνεται στα λευκά.

Η παραθαλάσσια μεγαλούπολη είναι χωρισμένη σε 21 γειτονιές, καθεμία με τη δική της προσωπικότητα και τα δικά της πολιτιστικά χαρακτηριστικά.

Το μεγαλύτερο μέρος της πόλης είναι χτισμένο σε τρεις μεγάλες χερσονήσους που σχηματίζονται στις εκβολές ισάριθμων ποταμών.

Είναι παγκοσμίως γνωστή ως «η πανεπιστημιούπολη των ΗΠΑ», αφού εδώ βρίσκονται μεταξύ άλλων και τα κορυφαία πανεπιστήμια MIT και Harvard.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Μονοπάτι της Ελευθερίας που οδηγεί τον επισκέπτη σε 16 ιστορικά μνημεία και καλύπτει δύο και μισό αιώνων ιστορίας από το πιο σημαντικό παρελθόν της Αμερικής.

Το λιμάνι της Βοστώνης φιλοξενεί το USS Constitution, ένα διάσημο πολεμικό πλοίο που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1812. Η κεντρική πλατεία της περιοχής Back Bay περιβάλλεται από παλιά και υπερσύγχρονα κτίρια με κύριο αξιοθέατο την Εκκλησία της Αγίας Τριάδας.

Το Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστώνης φιλοξενεί μεταξύ άλλων συλλογές ιμπρεσιονιστών ζωγράφων, αρχαίους αιγυπτιακούς θησαυρούς και εκθέσεις από την αρχαία Ελλάδα και τη Μέση Ανατολή.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Βοστόνη / Αμερική

Διαφορά ώρας: 7 ώρες πίσω

Νόμισμα: Δολάριο (1 ευρώ ισοδυναμεί με 1,14 δολάρια)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 12 ώρες και 15 λεπτά από την Αθήνα μέσω Παρισιού και 11 ώρες και 55 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Ζυρίχης.

newsbeast.gr


Πηγή