Υλικά

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

200 γρ. γάλα ή μίξη γάλακτος με ξινόγαλα

60 γρ. βούτυρο λιωμένο

100 γρ. γραβιέρα τριμμένη

100 γρ. ρεγκάτο τριμμένο

2-3 αυγά

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και τα τυριά. Προσθέτετε επιπλέον τα αυγά, το γάλα με το ξινόγαλα και το βούτυρο και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Παίρνεται στη συνέχεια τις μεταλλικές θήκες για τα muffins και βάζετε από μία χάρτινη θηκούλα ή αν χρησιμοποιήσετε αντικολλητική φόρμα την βουτυρώνετε και έπειτα μοιράζετε το μείγμα. Πριν τα βάλετε στο φούρνο, πασπαλίστε την επιφάνειά τους με λίγη γραβιέρα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 με 35 λεπτά περίπου, στους 170°-180° C, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.

vita.gr


Πηγή