Σε τριάντα λεπτά θα έχεις μία frittata λαχανικών, τέλεια για brunch ή για να την πάρεις μαζί σου στο γραφείο.

Yλικά:

6 μεγάλα αυγά

60ml γάλα αμυγδάλου

2 σκελίδες σκόρδο

¼ από ένα κουταλάκι αλάτι

⅛ από ένα κουταλάκι καπνιστή πάπρικα

1 κουταλιά ελαιόλαδο

3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια,ψιλοκομμένα

1 μικρό μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες

φρέσκο πιπέρι

60γρ φέτα

Εκτέλεση:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Χτύπησε τα αυγά, το γάλα, το σκόρδο, το αλάτι και την καπνιστή πάπρικα σε ένα μπολ, μέχρι να ενωθούν καλά. Ζέστανε το λάδι σε ένα βαθύ, μεγάλο τηγάνι. Πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια, το μπρόκολο και λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι.

Ανακάτευε περιστασιακά μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο. Περίπου 6-8 λεπτά. Πρόσθεσε το μείγμα των αυγών και μετακίνησε το τηγάνι ώστε το μείγμα να απλωθεί παντού. Πασπάλισε με φέτα. Ψήσε για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της fritatta. Βγάλε από τον φούρνο, άφησέ την να κρυώσει, κόψε κομμάτια και σέρβιρε. Μπορείς να συνοδεύσεις με σαλάτα.

govastileto.gr

Πηγή