Ρομαντικές βόλτες στα δρομάκια του 14ου αιώνα και μπαρόκ ατμόσφαιρα από τη μία, σύγχρονο design και δυναμισμός από την άλλη.

Η πρωτεύουσα της Πολωνίας, Βαρσοβία συνδυάζει τα παραπάνω και πολλά περισσότερα προσφέροντας μια αξέχαστη εμπειρία στους ταξιδιώτες.

Βρίσκεται στις όχθες του Βιστούλα στην περιοχή του Ματσοβιέσκι και αποτελεί το σημαντικότερο πολιτικό και οικονομικό κέντρο της χώρας.

Την Παλιά Πόλη της Βαρσοβίας την αποκαλούν και πόλη του Φοίνικα, καθώς αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της μετά την ολοσχερή καταστροφή της από τους Ναζί, κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η αίσθηση του μεσαιωνικού παρελθόντος της πόλης ωστόσο παραμένει αναλλοίωτη και για αυτόν το λόγο φέρει τον τίτλο του Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.

Η πλατεία της παλιάς αγοράς περιβάλλεται από γοτθικές εκκλησίες, κομψά καφέ και μουσεία.

Στην ανατολική μεριά της Παλιάς Πόλης βρίσκεται η πλατεία του Κάστρου με το Βασιλικό Κάστρο, το οποίο λειτουργεί πλέον ως μουσείο.

Η περίφημη Βασιλική οδός έχει μήκος 4 χιλιομέτρων, χωρίζοντας την πόλη από τα βόρεια ως τα νότια. Η Αναγέννηση και το μπαρόκ συναντιούνται με γοτθικά και νεοκλασικά στοιχεία στην κεντρική της πλατεία.

Από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βαρσοβίας, είναι το Προεδρικό Μέγαρο και το πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας και της Πολωνικής Ακαδημίας Επιστημών.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Παλάτι του Βιλανόβ, που κατασκευάστηκε με πρότυπο το αντίστοιχο των Βερσαλλιών. Επίσης, το νεοκλασικό Ανάκτορο Lazienki, το οποίο συχνά αποκαλείται και «Ανάκτορο των Νερών».

Στο πάρκο Lazienki, έναν από τους ωραιότερους, ανοιχτούς, υπαίθριους χώρους της Βαρσοβίας διοργανώνονται συναυλίες ζωντανής κλασικής μουσικής από διάσημους πιανίστες κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ Σοπέν.

Το σπίτι του Σοπέν, του περίφημου συνθέτη αποτελεί σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο που δεν πρέπει κανείς να χάσει.

Το Μουσείο της Εξέγερσης της Βαρσοβίας αφηγείται τα γεγονότα της εξέγερσης, που έλαβαν χώρα πάνω στα απομεινάρια του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

Πληροφορίες

warsawpoland0

Πολωνία / Βαρσοβία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ζλότι (1 ζλότι: 0,23 ευρώ)

Απόσταση: 2 ώρες και 40 λεπτά από την Αθήνα

warsawpoland2warsawpoland3warsawpoland4warsawpoland5warsawpoland6