Τοπίο ξεχωριστής φυσικής ομορφιάς, με την εκκλησία του Άγιου Βάρβαρου και τους εντυπωσιακούς καταρράκτες με το παγωμένο νερό, περιμένει τους επισκέπτες που θα επισκεφτούν το χωριό Τρύφο, κοντά στην Αμφιλοχία στον δρόμο προς τη Βόνιτσα.

Η φύση, γενναιόδωρη, «προίκισε» την περιοχή με πυκνή βλάστηση και τους υπέροχους καταρράκτες και τις λιμνούλες, σαν ένα καλά κρυμμένο μυστικό μόνο για μυημένους. Οι περιηγητές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης και εγγύτητας με τη φύση πεζοπορώντας στο φαράγγι παράλληλα με την κοίτη του ποταμού.

Η φυσική ομορφιά του τοπίου και τα κελαρυστά νερά συνθέτουν ένα σκηνικό μαγευτικό, που η φύση χαρίζει απλόχερα.

Κοντά στον ναό του Άγιου Βάρβαρου, τοπικού αγίου της Ακαρνανίας που ήταν πειρατής κι έγινε ερημίτης, λέγεται πως ανάβλυζαν πηγές με νερό που γιάτρευε, το οποίο οι κάτοικοι ονόμασαν αγιονέρι.

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΤΡΥΦΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΤΡΥΦΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΤΡΥΦΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΤΡΥΦΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΤΡΥΦΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΤΡΥΦΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΤΡΥΦΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΤΡΥΦΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ