Οι απλές, καθημερινές στιγμές απόλαυσης είναι τελικά το μυστικό της ευτυχίας. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι Δανοί.

Όλη αυτή την θεώρησή τους έχει συμπυκνωθεί σε μια λέξη «hygge» (προφέρεται χούγκα). Άνεση, ζεστασιά, ηρεμία.Eίτε είσαι μόνη, είτε με παρέα απολαμβάνεις απλά τη στιγμή. Η δανέζικη αντίληψη για την χαρά αποτυπώνεται πλέον και στη μόδα. Νιώθεις το ρούχο να αγκαλιάζει το σώμα σου ζεστά, δινόντάς σου την αίσθηση της χαλάρωσης. Ρούχα που δεν σε στενεύουν, δεν σε αγχώνουν, σου φέρνουν ευφορία, γίνονται «σπίτι» για το σώμα σου και αυτό αφήνεται και ξεκουράζεται. Όπου κι αν βρίσκεσαι.

Το χούγκα στη μόδα επιτάσσει oversized ρούχα (κατά κύριο λόγο μάλλινα), φόρμες, ζεστές και άνετες κάλτσες. Η αποθέωση του knitwear και του κασμίρ.

Χρώματα ουδέτερα. Λευκό, γκρι, μπεζ, το χρώμα της μέντας. Η φιλοσοφία της χούγκα είναι η δημιουργία μιας ατμόσφαιρας χωρίς άγχος. Έτσι, λοιπόν, μπορείς να δημιουργήσεις την δική σου χαλαρή ατμόσφαιρα στην καθημερινότητά σου και με την εμφάνισή σου. To χούγκα στη μόδα θέλει να επιστρατεύσεις τα πιο άνετα ρούχα της γκαρνταρόμπας σου: χαλαρά T-Shirts, άνετες φόρμες, cardigans, φαρδιά πουλόβερ, πλεκτά σκουφιά και κασκόλ.

Τιπς για το φορέσεις:

1) «Χούγκα» στις εμφανίσεις σου όλη μέρα. Μπορείς να συνδυάσεις ένα oversized πουλόβερ, με ένα πλεκτό κασκόλ και ένα άνετο παντελόνι είτε στο γραφείο είτε στην απογευματινή βόλτα.

2) Μπεζ, λευκό, καφέ: οι αποχρώσεις που κυριαρχούν και αποπνέουν αίσθηση ζεστασιάς και άνεσης.

3) Χούγκα στο ρούχα που φοράς στο σπίτι: άνετες φόρμες, μάλλινες κάλτσες, πλεκτές ζακέτα. Απλά χαλάρωση.

4) Δοκίμασε να φορέσεις ένα oversized πλεκτό φόρεμα, με γούνινες μπότες και ένα ζεστό πανωφόρι. Νιώσε άνετα με το σώμα σου.

Τρόποι να φορέσεις την τάση:

Μάλλινα, oversized πουλόβερ που σε κάνουν να νιώθεις ζεστά και άνετα

 

Mαλλινα κασκόλ, σκουφιά

Cozy στο σπίτι

Πηγή: Bovary.gr