H Yahoo αποκάλυψε τη Δευτέρα ότι η οντότητα που θα παραμείνει μετά την συγχώνευσή της με τη Verizon θα ονομάζεται «Altaba» και η Marissa Mayer που είναι διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρίας, δε θα είναι στο νέο διοικητικό συμβούλιο.

Σε υποχρεωτική γνωστοποίηση προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Yahoo ανέφερε ότι η νέα οντότητα -η οποία αποτελείται από επενδύσεις της Yahoo στην Alibaba Group Holding και Yahoo Japan, σε συνδυασμό με μετρητά και μερικά ακόμη περιουσιακά στοιχεία- θα χρειάζεται μόνο πέντε μέλη στο συμβούλιο. Εκτός από τη Mayer, ο συνιδρυτής του κολοσσού, David Filo, επίσης δε θα είναι μεταξύ των νέων στελεχών.

Τα πέντε εναπομείναντα μέλη θα είναι οι Tor Braham, Eric Brandt, Catherine Friedman, Thomas McInerney και Jeffrey Smith, με τον Brandt να διατελεί και πρόεδρος.

Το MarketWatch υπενθυμίζει ότι η Verizon συμφώνησε τον Ιούλιο να αγοράσει τις βασικές δραστηριότητες της Yahoo για 4,8 δισ. δολάρια, αν και πρόσφατες αποκαλύψεις σχετικά με εκτεταμένα χάκινγκς λογαριασμών χρηστών του τεχνολογικού κολοσσού έχουν δημιουργήσει εμπόδια στη συναλλαγή.