Έχει όλη τη νοστιμιά και την τραγανή κρούστα του τηγανητού, χωρίς να είναι.
Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄, Ψήσιμο: 12΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 600 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους 3-4 εκ.
- 80 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
- 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα πικάντικη
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 4 κουτ. σούπας νιφάδες καλαμποκιού (corn flakes), χοντροθρυμματισμένες
Για τη σάλτσα
- 200 γρ. γιαούρτι αγελάδος
- 30 ml ελαιόλαδο
- 1-2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
- 1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτές
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στον αέρα, και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί. Απλώνουμε τις νιφάδες καλαμποκιού σε ένα πιάτο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο με τα 80 γρ. γιαούρτι, την πάπρικα, τo σκόρδο και αλατοπίπερο.
Περνάμε κάθε κομμάτι κοτόπουλου από τις νιφάδες καλαμποκιού και πιέζουμε καλά για να κολλήσουν.
Αραδιάζουμε το κοτόπουλο στο ταψί και ψήνουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και συνοδεύουμε το κοτόπουλο.
Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και πατάτες τηγανητές.